Poté, co se začátkem března objevilo na internetu minutové video ukazující záběry z Elden Ring, nejnovějšího titulu od studia From Software, které stojí za vznikem souls-like žánru, do kterého spadá například jejich trilogie Dark Souls, tu máme další únik. Tentokrát se jedná o šest sekund, na které se můžeme podívat díky stránce 4Chan, na té se video poprvé objevilo.

V této krátké stopáží máme možnost pohlédnout na nejspíše nějakou katedrálu či podobnou budovu a zároveň si můžeme povšimnout vodoznaku označující záběry jako důvěrné. Ten se objevil i v předchozích uniklých záběrech a můžeme tak odhadovat, že se jedná o kousek jednoho a toho samého videa. To by znamenalo, že se jedná o rok staré záběry, takže bychom podle nich vůbec neměli soudit současný stav hry.

Bude to už nějaká doba, co jsme o Elden Ring slyšeli naposledy. První a v tuhle chvíli i jediné oficiální informace byly zveřejněny v rámci veletrhu E3 2019. Od té doby jako by se po hře slehla zem. Naštěstí tu máme společnost Kadokawa Corporation. Ta naznačila, že by mohl být Elden Ring vydán v průběhu následující fiskálního roku, který bude ukončen 31. 3. 2022.

Je známo, že Kadokawa by měla vydat v průběhu tohoto fiskálního roku několik her, a stejně tak se ví, že některé její hry byly odloženy kvůli stále probíhající pandemii okolo koronaviru. Jednou z těchto her je očividně Elden Ring. Ten sice nebyl odložen nijak oficiálně, ale jelikož v Japonsku dochází k zpomalení produkce kvůli nutnosti pracovat z domova, je opoždění vydání tohoto titulu celkem jasné.

Kromě toho tu je ale ještě jedna informace. Ta přichází do člověka, který je blízko vývoje hry, a dle něj bychom Elden Ring neměli očekávat v letošním kalendářním roce.

Přečtěte si také: Únik ukázky z Elden Ring, demo Outriders pomohlo, Diablo 2 remaster využije DualSense

Tento nový přírůstek do kolekce souls-like her by měl být tou největší hrou, kterou zatím From Software vytvořili. Kromě toho, že na ní s Hidetakou Miyazakim a jeho týmem spolupracuje G. R. R. Martin, autor slavné ságy Píseň ledu a ohně, tu je také to, že by mělo jít o evoluci série Dark Souls.

A pokud zoufale dychtíte po nových informacích ohledně Elden Ringu, je možné, že se jich brzy dočkáte. V březnu/marci se ozval reportér Jeff Grubb, který tvrdil, že k odhalení hry by mělo dojít již brzy. Zatímco reportér magazínu Bloomberg Jason Schreier se zmínil, že existují silné důkazy o tom, že hra bude ukázána celkem brzy.