Příští týden bude ve znamení nejen příchodu očekávaného rozšíření Shadow of the Erdtree, ale také větší aktualizace původní hry. Elden Ring obdrží v předvečer DLC několik novinek společně s opravou chyb a úpravou vyvážení.

Hlavní novinkou patche je dlouho očekávaná možnost zobrazit si všechny nedávno získané předměty v samostatné položce nazvané Recent Items. Dosud se všechny předměty přidávaly na jednu hromádku, což vyústilo v menší chaos. Nyní bude prohlížení nově získaných předmětů přehlednější a pohodlnější. Navíc tyto předměty budou označeny symbolem „!“.

Pokud rádi hrajete v kooperaci, tak by vás mělo potěšit přidání Summoning Pools do New Game Plus. Jednotlivé Summoning Pools lze nově povolit/zakázat v nově přidané nabídce Map Functions Menu.

Líbit by se vám mohlo také pět nových účesů. Lze je vybrat při tvorbě postavy, pomocí Clouded Mirror Stand a pomocí funkce Rennala's Rebirth. Prohlédnout si je můžete níže v galerii společně s dalšími novinkami.

Aktualizace vyjde ve čtvrtek 20. června. O den později dorazí Shadow of the Erdtree. To si budete moci na PlayStationu stáhnout o 48 hodin dříve, zatímco na Xboxu a PC pre-load bohužel nebude. K odemknutí hry na počítačích a konzolích dojde 21. 6. o půlnoci středoevropského času.