V letošním roce série Pro Evolution Soccer (zkráceně PES) přechází pod název eFootball a hlavně bude free-to-play. Pokud se někdo těšil, že si zdarma bude moci užívat plnohodnotnou hru, tak to se mu úplně nesplní. První verze eFootballu, jež vyjde na podzim, bude v podstatně demoverze. Ta se bude v následujících měsících rozšiřovat.

Konami na Twitteru odpovídalo na různé otázky. Jedna z nich se týkala toho, zda hra při uvedení na trh bude prakticky demoverzí. Zde je oficiální odpověď: „V mnoha ohledech ano. Chceme, aby si fanoušci mohli eFootball zahrát co nejdříve, proto hru vydáme s omezeným počtem týmů a režimů. Další podrobnosti přineseme brzy.“

Podle oficiálních zpráv na začátku podzimu máme očekávat revoluční fotbalový zážitek postavený na technologii Unreal Engine, mezigenerační matchmaking (PlayStation 5 vs. PlayStation 4, Xbox Series X|S vs. Xbox One atd.) a lokální zápasy s kluby FC Barcelona, Juventus, FC Bayern, Manchester United a dalšími týmy.

Během podzimu dorazí cross-platform mezi konzolemi a PC, Team Building Mode (pracovní název) s možností sestavit si vlastní tým, online ligy a Match Pass System. V zimě potom podpora ovladačů pro mobily, plnohodnotný multiplatformní matchmaking se všemi platformami a eSports Tournaments Kick-off.