Má cenu si koupit letošní fotbal od Electronic Arts? To je otázka, kterou si příznivci sportu s kulatým míčem a zeleným trávníkem pokládají každý rok. Loni se FIFA po mnoha letech změnila na EA Sports FC, ale kýžené změny nepřinesla. Letos tomu má být jinak.

EA Sports FC 25 nabízí více způsobů, jak vyhrávat pro váš klub. Spojte síly s přáteli v oblíbených režimech, včetně novinky Rush 5 na 5, a doveďte klub k vítězství zásluhou funkce FC IQ přinášející větší taktickou kontrolu než kdy předtím,“ láká na novinky tisková zpráva.

Chybět pochopitelně nebude oblíbený Ultimate Team, zatímco novinka 5v5 Rush se zaměřuje na dynamičtější hru. „Jedná se o nový způsob hraní s přáteli ve stylu malé kopané v módech Football Ultimate Team, Kluby, Výkop a Kariéra. Vybudujte si v režimu Football Ultimate Team Rush vysněný 5členný tým až se třemi přáteli,“ popisuje tisková zpráva nový režim.

Ten využívá stejné ovládání a fotbalové mechanismy jako hra 11 proti 11. Tvůrci mód ušili na míru pro hraní s přáteli. Hráči ve čtyřčlenné skupině spojí síly a na hřišti je doplní brankář řízený umělou inteligencí. Představte si to jako Voltu, jen s tím rozdílem, že je ve všech módech. V manažerské kariéře nabídne Rush vývoj mládežnické akademie v průběhu celé sezóny. To má umožnit lepší rozvoj mladých, nadějných fotbalistů.

Fanoušci budou mít největší radost zřejmě z přepracování taktických základů v celé hře. Ty přinášejí lepší strategickou kontrolu a realističtější kolektivní pohyb na úrovni týmu, zatímco nový model umělé inteligence vycházející ze skutečných dat ovlivňuje taktiku fotbalistů a fotbalistek prostřednictvím zcela nových hráčských rolí.

„Novinky v režimech Trenérská kariéra a Hráčská kariéra v čele s ‚živými startovními body‘ vám umožní prožít ty největší příběhy ze skutečného světa. Přepište příběhy IKON s dnešními týmy v módu Hráčská kariéra a vůbec poprvé vyzkoušejte kariéru fotbalistky, ve které se ujmete klubu či hráčky z top 5 ženských ligových soutěží,“ dodává EA.

Živé startovní body dorazí později prostřednictvím bezplatné aktualizace.

Hvězdou a tváří standardní edice EA Sports FC 25 je anglický záložník Jude Bellingham ve službách Realu Madrid. Na jednom obrázku mu dělá společnost jeho nový kolega. Do Realu Madrid totiž přestupuje francouzský útočník či křídelník Kylian Mbappé. Výkony obou fotbalistů byly během Eura kritizovány.

EA Sports FC 25 vyjde 27. 9. letošního roku na PC, poslední dvě generace konzolí PlayStation a Xbox a Nintendo Switch. Majitelé Ultimate Team si zahrají o 7 dní dříve. Plus nebude chybět desetihodinová zkušební verze pro členy EA Play. Ta bude dostupná od 20. 9.

Teď už jen chybí gameplay záběry, abychom změny mohli posoudit na vlastní oči.

MINIMÁLNÍ SYSTÉMOVÉ POŽADAVKY EA SPORTS FC 25

  • Operační systém: Windows 10
  • DirectX: verze 12
  • Procesor: Intel Core i5 6600k nebo AMD Ryzen 5 1600
  • Grafická karta: GeForce GTX 1050 Ti nebo AMD RX 570
  • Operační paměť: 8 GB
  • Místo na disku: 100 GB

DOPORUČENÉ SYSTÉMOVÉ POŽADAVKY EA SPORTS FC 25

  • Operační systém: Windows 10
  • DirectX: verze 12
  • Procesor: Intel Core i7 6700 nebo AMD Ryzen 7 2700X
  • Grafická karta: GeForce GTX 1660 nebo AMD RX 5600 XT
  • Operační paměť: 12 GB
  • Místo na disku: 100 GB