- Na Steam by se mohly vrátit hry od Electronic Arts. Nasvědčují tomu poslední důkazy: v grafice nové knihovny je k vidění Mirror’s Edge Catalyst, někdo dle SteamDB hrál The Saboteur a stejné místo odhalilo i změny na nedostupné kartě pro Dragon Age II. Třešničkou na dortu je test integrace Steamu s aplikací Originu, který by měl fungovat na principu Uplay od Ubisoftu, tedy že při spuštění hry z knihovny Steamu se spustí i Origin. Očekával bych, že EA dá na Steam své starší tituly.

- Za doporučenou maloobchodní cenu 799 Kč se začal prodávat American Truck Simulator West Coast Bundle pro PC. Obsahuje nejen základní hru se slunečnou Kalifornií, ale také divoký „bobří stát“ Oregon a „neustále zelený“ Washington. Plus ještě dodatečný balíček Lesní technika.

- Nová generace Xboxu pod označením Project Scarlett bude podporovat všechny ovladače z Xboxu One. Je jedno, zda máte původní gamepad, novější model s podporou Bluetoothu nebo Elite. Microsoft tímto chce respektovat svou komunitu, která si koupila vybavení pro současnou generaci Xboxu.

- 17. března 2020 na PlayStation 4 vyjde MLB The Show '20. Jeho tváří je Javier Báez z týmu Chicago. Na podrobnosti si musíme ještě počkat.

- Kvůli dosud nejasným okolnostem zakázala ruská pobočka Sony prodej PS4 verze Call of Duty: Modern Warfare, a to jak na PlayStation Store, tak ve fyzické podobě v obchodech. Fanoušci spekulují, že za to může příběhová kampaň, která má být kontroverzní a údajně prezentovat ruské vojáky ve špatném světle. Pokud je to pravda, nejde nám na rozum, proč nebyly v Rusku zakázány i prodeje verzí pro Xbox One a PC.

- Fenoménu Fortnite měly v září klesnou příjmy o 43 procent ve srovnání se srpen, odhaduje analytická společnost SuperData. Podle ní bylo září 2019 pro Fortnite nejhorší měsíc od listopadu 2017, kdy hra nebyla ještě dostupná na mobilech a Nintendu Switch. Očekává se, že výsledky budou za říjen mnohem lepší. Zájem o hru probudila černá díra, která na několik dnů Fortnite vypla, aby se hra vrátila s novou mapou a dalšími změnami, o nichž jsme psali zde.

- Gran Turismo Sport se zřejmě brzy dočká dalšího vozidla v rámci programu Gran Turismo Vision. Fotografie závodníka jménem Teruaki Kato z chystané výstavy Tokyo Motor Show, kde Polyphony Digital chystají místnost pro novou sérii Japan Esports GT Grand Prix, poněkud nečekaně ukázaly Coupe značky Jaguar. Zadní část vozidla silně připomíná koncept C-X75, který se nikdy nedostal do produkce a mohli jste si ho užít v bondovce Spectre při honičce s konceptem Aston Martin DB10.

- Tvůrci We Happy Few ze studia Compulsion Games hledají zkušené vývojáře, kteří jim mohou vytvořit velký AAA titul. Půjde tak o první vysokorozpočtový titul od tohoto týmu, který koupila společnost Microsoft. Je tak jasné, že nová hra vyjde na Xbox (určitě Scarlett) a Windows 10.

- Hitman 2 láká na Halloween, konkrétně na bezplatný nový obsah v tématice svátku strašidel. Užívat si ho můžete od 22. října a navštívit hřbitov zahalený do mlhy. Pochopitelně nechybí strašáci a kostlivci.