Aktualizace: Tak to netrvalo tak dlouho. Společnost Epic Games po nedělním konci desáté sezóny dnes před obědem vydala aktualizaci Fortnite Chapter 2, která přináší velké změny. Dorazila nová mapa, čluny, rybaření i skákací tyče. Vše prezentuje dvojice trailerů, nahoře filmový launch trailer a dole video věnující se Battle Passu.

V neděli večer byli hráči nemile překvapeni, závěr desáté sezóny Fortnite skončil pádem meteoritu, který vytvořil obrovskou černou díru. Ta vcucla úplně vše, včetně mapy, autobusu i hráčů - více zde. Jeden by čekal, že hned začne něco jiného, ale místo toho si hráči museli počkat. Teprve dnes před obědem byla zveřejněna aktualizace s označením Fortnite Chapter 2.

Fortnite Chapter 2 je ve znamení úplně nového ostrova, na kterém bude opět 100 hráčů bojovat o život. Mapa se od té původní značně liší. Jde o nové prostředí s vodou, přehradou, jaderným zařízením s fialovou září a hustě zalesněným lesem. V traileru lákající na Battle Pass (dole) ještě vidíme tři hráče na člunu. Dokonce bude možné plavat, případně se schovat do popelnice. Popelnice je jedním z nových úkrytů, schovat se můžete třeba i v kupce sena a nemile překvapit protivníka.

Fortnite Chapter 2 provází nový progresivní systém, který umožní hráčům získávat zkušeností body za plnění různých úkolů. Mezi nimi bude sklízení materiálů či eliminace nepřátel. Jak se sami můžete přesvědčit, zábavu byste měli naleznout i v rybaření, za které také budou XPčka. Někoho můžou potěšit i skákací tyče. Vývojáři vylepšili i boj, včetně možnosti vylepšování zbraní.

Vše podstatné můžete vidět ve dvojici trailerů, ale aby bylo jasno, tak přichází i nový způsob spolupráce. Spoluhráče můžete uzdravit bandážovou bazukou, přenést nebo s ním oslavit vítězství prostřednictvím nových emotikonů.

Pokud máte nainstalované původní Fortnite, vypněte hru a stáhněte novou aktualizaci - měla by mít kolem 16 GB na PC a 9 GB na konzolích. Pak už stačí počkat na spuštění serverů a Fortnite Chapter 2 si zahrát. Update se týká všech verzí hry.

Nutno dodat, že v Epicu to vymysleli opravdu suprově. Fortnite sice od neděle nefungovalo a společnost přicházela o výdělek, ale na druhou stranu se o hře hodně mluvilo a byla tématem číslo jedna na sociálních sítích a v diskuzních fórech. Taková reklama by stála spoustu peněz. Současně ale musíme brát v potaz názory fanoušků hry. Na internetu lze nalézt příspěvky rodičů, kteří si stěžují, že jejich děti jsou ze situace zmateni a naštváni. Jeden z rodičů dokonce mluví o panické závislosti, další si stěžuje na to, že ho dítě otravuje místo toho, aby hrálo Fortnite. Zároveň se rodiče obývají o virtuální měnu V-Bucks - Sony s Nintendem reagují, že jejich peníze ve hře jsou v bezpečí.

Naštěstí už je po všem a Fortnite začíná fungovat, tak se život může vrátit do normálu. Tedy v případě, že hráčům změna nebude vadit.