Šťastné a veselé Vánoce bohužel nebudou mít někteří zaměstnanci britského studia Codemasters. Electronic Arts se rozhodla propustil neurčený počet lidí. Nebylo ani specifikováno, jakého týmu se propouštění týká.

V Codemasters se soustředí na závodní hry, vytvářejí F1 a WRC. Také k nim spadají autoři Project Cars ze Slightly Mad Studios. Vypadá to, že letošní hry F1 23 a EA Sports WRC se neprodávají podle představ.

EA v prohlášení pro americké IGN vysvětlila, že videoherní odvětví se neustále vyvíjí a oni se snaží hráčům přinášet úžasné hry a služby. Občas to ale vyžaduje organizační změny a přizpůsobení týmů a zdrojů měnícím se potřebám a prioritám podnikání.

Není to poprvé, co Codemasters propouští. Už před rokem byl zastaven vývoj nového dílu Project Cars a propuštěn neurčený počet lidí. Vysvětleno bylo, že série Project Cars není pro EA Sports dostatečně atraktivní.

Electronic Arts koupila Codemasters v roce 2021 za 1,2 miliardy dolarů. Krátce na to firmu opustili generální a finanční ředitelé Codemasters, v pořadí Frank Sagnier a Rashid Varachia. EA si vytyčila cíl stát se hlavní společností v žánru závodních her.