Ještě před prvním velkým příběhovým rozšířením do Dying Light 2, kterého bychom se měli dočkat 13. 10., vydala společnost Techland druhou část bezplatného obsahu nazvanou Huntress and a Hag (Lovkyně a čarodějnice).

Podle vývojářů bylo jejich cílem v Dying Light 2 Chapter 2 přivést do hry silného nepřítele, jakého hráči v základní hře ještě neviděli. Vtipně naznačili, že Hag dokáže nějakým způsobem ohýbat pravidla hry, takže ve městě je den stejně nebezpečný jako noc. Hráči jsou proto vyzýváni, aby zůstali ve střehu.

Tady bude vaším úkolem vystopovat a ulovit svou kořist s lovkyní a pomoct jednou provždy zlikvidovat nepředstavitelnou hrůzu, kterou představuje Hag a její legie Plaguebearers. Hag je velmi nebezpečné stvoření a pro každého lovce je ultimátní výzvou. Na ty, kteří se odváží ji pronásledovat, však čekají úžasné nové zbraně na dálku.

S novou kapitolou přichází i nový agent – Shen Xiu alias Lovkyně, tajemné kontejnery s luky, které jsou rozmístěny po celém městě, patřily jí, protože je odbornicí na zbraně na dálku. Navíc zastupuje Lovce, frakci stejně tajemnou jako samotní Poutníci. Tito vysoce nadaní bojovníci loví ty nejnebezpečnější nakažené. Honba za poslední kořistí Šen Sü ji zavedla až do Města.

S ní přicházejí i noví nepřátelé v podobě Hag (hrozivé varianty Banshee) a Plaguebearers (lidských nepřátel nakažených Hag). Ale pozor – Hag je velmi rychlý a hbitý nepřítel, kterého je téměř nemožné zasáhnout zblízka a který vás snadno zaskočí. Lidé nakažení její jedovatou mlhou jsou téměř nerozeznatelní od normálních lidí; odhalit je můžete pouze svým smyslem pro přežití.

Proti novým nepřátelům vám pomůžou nové zbraně. Odemknete si mocné vybavení, jako je Lovcova kuše nebo luk Ballista. Kromě traileru k Dying Light 2 Chapter 2 vydala společnost Techland také rozsáhlý rozhovor vývojářů s Pawlem Plasou, který se týká schopností Hag, tajemné frakce Hunters a dalších věcí. Podívat se na to můžete níže: