Před několika týdny známý a dobře informovaný insider Tom Henderson na Twitteru potvrdil zvěsti o remasterované trilogii Grand Theft Auto, ale nesouhlasil s datem vydání, které podle původních zpráv od Kotaku mělo být stanoveno na říjen nebo listopad letošního roku.

V Rockstaru mají skutečně chystat remastery Grand Theft Auto 3, Grand Theft Auto: Vice City a Grand Theft Auto: San Andreas pro konzole, počítače a mobily. Podzim a konec letošního roku ale známé studio prý nestíhá. Všechny zdroje jsou nyní směřovány k dokončení next-gen verzí Grand Theft Auto 5 pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S. To dává smysl, když GTA 5 je jednou z nejprodávanějších her v historii. Navíc proč by Rockstar tak blízko u sebe vydával dvě hry?

Je více než jasné, že GTA 5 pro novou generaci se bude skvěle prodávat (potvrzeno na 11. 11. 2021). Velké prodeje se očekávají také u GTA Remastered Trilogy. Kdyby ale blízko sebe vyšly obě hry, hrozilo by, že se hráči budou rozhodovat, čemu dají přednost.

To jsou podle Hendersona hlavní důvody, proč trilogie starých GTA nemůže vyjít do konce letošního roku. Kolekci máme očekávat až v roce 2022. Tomuto očekávání nahrává ještě jedna věc: Rockstar dosud Grand Theft Auto Remastered Trilogy oficiálně neoznámil a podle všeho by v následujících týdnech ani neměla být představena. Že by k oznámení došlo až koncem roku? Pokud ano, může to signalizovat vydání trilogie ne na začátku roku 2022, ale klidně až v jeho polovině.