Včerejší potvrzení vývoje remasterů Grand Theft Auto 3, Grand Theft Auto Vice City a Grand Theft Auto San Andreas, které mají dorazit letos na podzim, doplňují nové informace. Ty korespondují s předešlým vyjádřením společnosti Take-Two, že nebude dělat obyčejné remastery a porty.

Novináři ze serveru Gematsu doplnili včerejší informace od důvěryhodných zdrojů Kotaku a potvrdili, že se o kolekci GTA klasik z PS2 éry také dozvěděli. Podle nich dojde k určitým obsahovým změnám, aby byly hry vhodnější pro současné hráče.

Na podrobnosti od samotného Rockstaru si musíme ještě počkat. Předpokládá se, že GTA Trilogy Remastered dostane vylepšené ovládání a některá další vylepšení. Uvidíme, zda se bude sahat na příběhy, které vznikly před mnoha lety. Fanoušci mezitím skřípou zubama a doufají, že na jejich poklady z mládí nebudou vývojáři příliš sahat a nechají příběh, mise, humor, narážky atd. při starém.

O GTA Remastered Trilogy zaslechl také Andy Robinson z VGC, jenž má také velmi dobré zdroje.

Strauss Zelnick, generální ředitel Take-Two, na začátku letošního roku o plánech společnosti promluvil a řekl, že nechtějí vydávat prosté porty jako konkurence. Místo toho jim chtějí věnovat čas, aby vývojáři odvedli co nejlepší práci a zahrnuli do nich nové možnosti a technologii.

„Vylepšujeme technologii, vylepšujeme vizuální stránku a vylepšujeme výkon. Proto si myslím, že naše remasterované tituly si obvykle vedou tak dobře,“ dodal Zelnick.

Od Kotaku víme, že remastery GTA mají být postaveny na Unreal Enginu a kombinovat novou a starou grafiku. Podle jednoho anonymního zdroje, který viděl ukázku, má vizuální stránka připomínat silně upravenou verzi klasického GTA. Upraveno bude také uživatelské rozhraní, ale současně si zachová klasický styl.

Vývoj vede skotské studio Rockstar Dundee (dříve Ruffian Games, vytvořilo Crackdown 2 pro Xbox 360), Rockstar Games firmu koupil v říjnu 2020. S vydáním GTA Trilogy Remastered se má počítat koncem října nebo začátkem listopadu pro PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S a Switch. V přípravě jsou také verze pro PC, Google Stadia a mobilní telefony, které mohou být odloženy na příští rok – Rockstar se nejprve věnuje konzolovým verzím.