Marvel's Spider-Man Remastered, remaster hry Spider-Man z roku 2018 od Insomniac Games, obdrží v pátek aktualizaci s dvojicí bezplatných kostýmů založených na filmu Spider-Man: Bez domova (v originále Spider-Man: No Way Home).

Spider-Man: Bez domova bude mít v českých kinech premiéru ve středu 15. 12. 2021. Ve hře si za současného Petera Parkera budeme moci zahrát o pět dnů dříve. První oblek vychází z aktualizovaného převleku pavoučího muže, jenž má podle všeho kovový design na hrudi. Druhý oblek je černý a bylo možné ho vidět v trailerech na film.

Nepěknou kaňkou nad aktualizací je skutečnost, že bude dostupná jen pro remaster Spider-Mana. Hráčům se toto rozhodnutí nelíbí a mimo jiné připomínají, že spousta lidí si nemůže PS5 pořídit z důvodu nedostupnosti. Podle nich by nebylo těžké vydat obleky pro PS4.

Studio Insomniac Games na stížnosti odpovědělo s tím, že by si hráči na PS4 nemohli hru užívat při optimálním výkonu.

„Od vydání v roce 2018 jsme hru Marvel’s Spider-Man (PS4) aktualizovali devatenáctkrát a přidali jsme do ní více obleků a funkcí, než bylo původně plánováno. Každý patch byl technicky složitější, zejména co se týče zachování výkonu PS4 HDD. Abychom zajistili, že si fanoušci budou hru Marvel’s Spider-Man (PS4) nadále užívat při optimálním výkonu, učinili jsme obtížné rozhodnutí vydat tyto nové obleky pouze pro hru Marvel’s Spider-Man Remastered (PS5), kde nám výkon PS5 umožňuje hru aktualizovat, aniž by to ohrozilo zážitek hráčů.“

Připomeňme, že v září letošního roku bylo oznámeno pokračování, Spider-Man 2 vyjde v roce 2023. Zatím jsme mohli vidět pouze teaser trailer. Ten potvrdil, že klíčovým záporákem bude Venom.