Aktualizace: Mike Ybarra, prezident Blizzardu, na Twitteru odpověděl, že Diablo 4 se do Game Passu nechystá.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Verdikt v soudní kauze mezi Federální obchodní komisí (FTC) a Microsoftem se očekává každým dnem. Možná dorazí už za několik hodin. Dle mnohých tomu nasvědčuje bannerová reklama v aplikaci PicPay, která zmiňovala dostupnost Diabla 4 v Game Passu.

PicPay je oficiální prodejce dárkových karet Xboxu v Brazílii a jeho aplikace obsahuje oficiální reklamy, mimo jiné na Game Pass. Je tak možné, že reklama byla nasazena omylem dříve. Teď už v aplikaci není. Také ale může jít o pouhou chybu. Podobná se stala dříve v případě Cyberpunku 2077.

Nicméně mnozí jsou přesvědčeni, že to chyba není. Berou to jako signál, že soudkyně akvizici Activisionu Blizzard společností Microsoft nezablokovala a Microsoft brzy oznámí dokončení nákupu vydavatele Call of Duty, Diabla, Overwatch nebo World of Warcraft. Nebude tedy čekat na hlavní soud s FTC ani na to, jak dopadne ve Velké Británii. Součástí tohoto oznámení můžete být, že v Game Passu budou hned dostupné vybrané hry Activisionu Blizzard, včetně nejnovějšího titulu: pekelného Diabla IV.

Je to jen náhoda?