Po řadě odkladů dnes 25. července konečně vychází dlouho očekávaná modifikace Fallout: London od Team FOLON. Původní datum vydání 23. dubna bylo totiž překaženo vývojáři z Bethesdy, kteří oznámili nečekanou next-gen aktualizaci, která bohužel ovlivnila funkčnost všech modifikací do Fallout 4.

Hlavní šéf vývoje modifikace si pro server Inverse trochu posteskl, že i když Bethesda věděla o datu vydání modu, tak modderskému týmu dopředu o aktualizaci neřekla. „To nás, pro absenci lepšího výrazu, tak trochu podrazilo,“ řekl Carter.

V důsledku toho je vydání lehce zmatečné. Modifikace je zdarma dostupná na GOGu a kompatibilní je s hrou Fallout 4: Game of the Year Edition z GOGu i ze Steamu. Verze hry pro Steam je však po next-gen aktualizaci, která však není podporována. Z toho důvodu musíte hru downgradovat na předchozí verzi. Aby toho nebylo málo, tak verze hry z Epic Games Store podporována není vůbec z důvodu chybějící funkce pro přechod na starší verzi Falloutu 4.

DOSTANE SE FALLOUT: LONDON NA KONZOLE?

Co se týče vydání modifikace na konzole, tak oficiální často kladené dotazy jednoduše uvádějí, že ji autoři neplánují dostat na žádnou konzoli. Dean Carter ale v nedávném rozhovoru pro deník Metro zmínil, že by přece jen rádi verzi pro konzole udělali.

„Chceme si promluvit s někým, kdo o tom rozhoduje, protože kdybychom ji se svolením Bethesdy mohli udělat samostatnou, znamenalo by to, že by ji mohli hrát i lidé na konzolích, což v současnosti nemohou,“ řekl hlavní vývojář.

Bohužel neexistuje žádná záruka toho, že se Bethesda bude chtít do takového projektu zapojit. Nasvědčuje to už právě dříve zmíněný nedostatek komunikace kolem next-gen updatu. Pravděpodobně tedy Fallout: London na konzolích neočekávejte, ale pokud by se ukázal na PC jako úspěšný, mohlo by to Bethesdu donutit ke zpozornění a přesvědčit je, že by takový počin mohl mít úspěch i na konzolách.

Fallout: London je pravděpodobně nejprominentnější mod, který přidává nový příběh, hlavní mise a vedlejší úkoly. Na nové mapě Londýna po nukleární katastrofě se můžete těšit na 15 čtvrtí, kde mezi sebou bude soupeřit sedm nových frakcí, také uvidíme ikonický Big Ben, London Eye nebo Národní galerii, a to vše na podobně velké rozloze jako původní Fallout 4, včetně DLC Far Harbor. Ve hře je nadabováno kolem 90 000 řádků dialogů a pokud budete pozorně poslouchat, můžete narazit na hlas Neila Newbona ze hry Baldur's Gate 3, kde daboval upíra Astariona nebo bývalého předsedu britské sněmovny Johna Bercowa.