U příležitosti oslav 21. výročí legendárního akčního RPG titulu The Elder Scrolls III: Morrowind se tým kolem Skywindu rozhodl zveřejnit více než dvacetiminutové video z ambiciózního projektu.

Skywind je rozsáhlá modifikace, která přenese Morrowind do enginu Skyrim: Special Edition. Tenhle fanouškovský remake vzniká od roku 2012 a je označován za totální konverzi. Navzdory dlouhému vývoji stále nemá stanovené datum vydání, dobrovolníci na něm pracují ve svém volném čase. Alespoň se ale můžeme podívat na to, jak projekt vypadá v akci. Autoři upozorňují na viditelné mezery; chybějící dialogy, plovoucí objekty nebo znaky ze Skyrimu.

Nové video sleduje hrdinu využívajícího magii, jenž se musí vypořádat s nekromantem v oblasti Molag Amur. Těmito záběry nám nadšenci prezentují svou práci, včetně animací a systému kouzel, stejně tak assety vytvořené od nuly speciálně pro Skywind.

Pokud jste zapáleni podobně jako tenhle tým, tak se hledají další dobrovolníci, co s dokončením Skywindu pomohou. Tento tým je známý prací na Skyblivionu (remake Oblivionu v enginu Skyrimu) a Morrowblivionu (port Morrowindu v enginu Oblivionu). Skywind původně začínal jako port, než se z něj stal plnohodnotný remake.