Po nepovedeném startu budovatelské strategie Cities: Skylines 2 se dozvídáme o prvních odkladech slíbených rozšíření. Vývojáři se musí soustředit na opravu základní hry, jejíž technická stránka (tím narážím na mizernou optimalizaci) činí problémy i jedincům s opravdu nadupanými sestavami.

Vydavatel Paradox Interactive zveřejnil na svém fóru aktualizovaný harmonogram. Z něho vyplývá, že se dodatkového balíčku Beach Properties (s původním termínem vydání v Q4 2023) dočkáme až v prvním kvartálu následujícího roku, a co víc, vyhlížená expanze Bridge and Ports bude k dispozici až ve druhém čtvrtletí. Ve stejném období také dorazí tvůrčí balíčky Modern Architecture a Urban Promenades.

„Vzhledem k našemu závazku zlepšit optimalizaci hry a upřednostnit dostupnost editoru modů došlo k úpravám časového plánu obsahu v rámci Expansion Pass,“ píše Paradox. „Toto rozhodnutí odložit vydání určitého obsahu bylo učiněno, protože se soustředíme na zlepšení výkonu hry v souladu s tím, co již bylo provedeno v uplynulých týdnech,“ doplňuje.

Expansion Pass, obsahující balíček San Francisco, tři rádiové stanice a zmíněné výhody s odloženým datem vydání, je momentálně dostupný pouze jako součást Ultimate edice hry. Samostatně jej bude možné koupit až po dodatečném vypuštění prvního obsahu v prvním kvartálu příštího roku.

Navzdory tomu, že Cities: Skylines 2 cílí na plynulý běh při 30 snímcích za sekundu, se při vydání pořádně nepovedlo ani to. Více o tom, jaké problémy titul má, nebo v čem je naopak vynikající, se můžete dozvědět v naší recenzi. Verze pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S byly už dříve odloženy na jaro 2024.