Čtvrtá sezóna střílečky Exoprimal bude končit 11. července/júla. Po ní už ale pátá nepřijde, do hry se vrátí sezóna první. Další obsah totiž Capcom nechystá. Ve hře se nyní budou měsíčně protáčet všechny čtyři existující sezóny. Hráči si budou moci zakoupit i předchozí tři season passy. Servery a online funkce budou dále fungovat. Exoprimal ani nepřijde o žádný z herních módů.

Postup Capcomu není nijak překvapivý, ačkoliv hra vyšla teprve před necelým rokem. Dlouhodobě se potýká s nedostatkem hráčů, podle SteamDB ji hrají jen desítky lidí, v době psaní článku byl počet aktuálních hrajících 68. Při vydání bylo maximum zhruba čtyři a půl tisíc hráčů, hned další měsíc to bylo o tři tisíce méně. Pokud si teď budete chtít zahrát, pravděpodobně vám budou společníky dělat boti.

Ani v recenzích si Exoprimal nevedl dobře. Na Metacritics má 67 bodů ze sta od kritiků, od uživatelů dokonce jen 4,1 z deseti. V naší recenzi, kterou pro vás zpracoval Duppy, dostal pět bodů z deseti. Pokus o zrod nové značky tedy pro Capcom skončil neúspěchem.

Exoprimal je multiplayerová střílečka, ve které proti sobě soupeří týmy hráčů v kulisách invaze dinosaurů. Hráči, odění v exoskeletech, tak nejen musí odrážet lidské protivníky, ale zároveň kosit hordy krvežíznivých cestovatelů v čase. Hra vyšla pro PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S. K dispozici je v rámci Game Passu nebo je aktuálně v akci na Steamu za 19,79 eur.

Nejedná se o jedinou značku od Capcomu s dinosaury. Fanoušci Dino Crisis stále s nadějí očekávají oznámení o návratu série, alespoň v podobě remaku. Zatím se jim oficiálně dostalo jen pomrknutí na twitteru Capcomu k 25. výročí vydání prvního dílu, které napovídá, že se na sérii nezapomnělo. Capcom také vydal dotazník, ve kterém se ptal, kterou sérii by si hráči nejraději zahráli znovu. Dino Crisis vyhrála a překonala tak silné značky jako Mega Man nebo Devil May Cry.