Kdyby mi někdo položil otázku, kdy vyjde Diablo 4, odpověděl bych, že nejdříve ve druhé polovině roku 2023. Podle nových neoficiálních informací bych ale neměl pravdu. Blizzard údajně plánuje vydat Diablo 4 už v dubnu 2023.

Nick Baker z podcastu Xbox Era a Jez Corden z WindowsCentral o termínu čtvrtého Diabla debatovali v novém videu. Shodují se, že Blizzard pro Diablo 4 plánuje rozsáhlou marketingovou kampaň. Ta má začít v prosinci na The Game Awards. Právě tam má být oznámeno datum vydání prostřednictvím nového traileru, možná i s pozvánkou do veřejné bety. Poslouží jako demoverze.

Ve stejné době mají být spuštěny předobjednávky různých edic a fyzické sběratelské edice se všelijakými zajímavostmi pro hardcore fanoušky Diabla. Předobjednávky údajně zajistí dřívější přístup do betaverze. Dostupná by mohla být už v únoru.

Na začátku tohoto roku Blizzard oznámil, že Diablo 4 bude live service titulem. Bude mít pravidelné roční období, obchod s kosmetikou a Battle Pass. Roční období jsou vytvářena po vzoru ročních období Diabla 3.

Stejná informace teď zazněla v rozhovoru s americkým serverem IGN. Z něho se dozvídáme, že Diablo 4 je vytvářeno tak, aby hráčům nabídlo tisíce hodin zábavy. Příběhová kampaň je samozřejmě důležitá, ale v Blizzardu chtějí hráče u hack-and-slash akce udržet i po jejím dohrání. Po skončení příběhu tak budete mít k dispozici spoustu dalšího obsahu, včetně pravidelného rozšiřování.

Nyní je pro vývojáře důležité si vše správně rozvrhnout a připravit, aby se na nový obsah nemuselo čekat příliš dlouho.

Možná s ohledem na šířící se termín vydání napsal prezident Blizzardu na Twitter, že nemáme věřit všemu, co čteme. Tak uvidíme. Každopádně, Diablo 4 je ve vývoji pro PC, Xbox Series X/S, Xbox One, PlayStation 5 a PlayStation 4.