Fanoušci Diabla si mohou oddychnout. Návrat k temnotě dopl dobře. První recenze ze zahraničí hodnotí očekávané Diablo 4 v průměru 88 %.

Novináři chválí end-game, postup, hratelnost, postavy a mapu světa. Redaktor VGC s hodnocením 5/5 píše, že nutnost být neustále online je na škodu a několik tříd se poněkud pomalu rozjíždí, ale to jsou jen drobné výtky k tomu, co je snadno kandidát na hru tohoto roku a nejlepší hrou Blizzardu od Diabla 3.

Server GamesRadar (5/5) vyzdvihuje razantně vylepšené souboje, výbavu a systém kořisti. Díky těmto změnám jde o jedno z nejlepších akčních RPG za poslední roky. IGN (9/10) tvrdí, že Diablo 4 je ohromující pokračování s téměř dokonalým designem end-gamu a postupu, díky čemuž je naprosto nemožné hru odložit.

Wccftech (8,5/10) ke všemu výše zmíněnému píše ještě o dosud nejlépe vyprávěném příběhu v sérii. Recenze chválí grafiku, zvuky i optimalizaci. Současně ale tvrdí, že otevřený svět není tak dynamický, jak by si člověk přál, a události se poměrně rychle opakují. Také jim vadí vedlejší obsah bez příběhové šťávy.

VG247 (4/5) kritizuje chyby a obává se o live service. Jinak je to ale zatraceně dobrá hra a drtivá většina hráčů má být spokojena. Gamespot (8/10) překvapil dojemný a poutavý příběh, jenž v sobě ukrývá herní systémy, které se ponaučily z předchozích dílů.

Jak vidno, čekání bude ještě těžší. Diablo 4 vychází 6. 6. na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One. Majitelé dražší edice se do hry dostanou už v noci 2. 6.

Ptáte se, kde je naše recenze? My jsme bohužel Diablo 4 od Blizzardu v předstihu nedostali. Pravděpodobně hru nemá žádné médium v České republice a na Slovensku. Ke hře se dostaneme v pátek, kdy startuje early access.