V Blizzardu nechtějí nic podcenit, chtějí být připraveni na vydání plné verze Diabla 4 a také takhle mohou hráčům ukázat změny, které implementovali. Řeč je o „server slamu“, závěrečném testu očekávaného akčního RPG, které proběhne v polovině nadcházejícího měsíce.

Cílem tohoto testu bude co nejvíce zatížit servery a připravit je na vydání plné verze. Z toho důvodu bude hra otevřena pro všechny zájemce na všech platformách a na konzolích zahrne i lokální kooperaci pro dva.

Pokud jste se zúčastnili předchozí bety, tak bohužel svou postavu ani postup na serveru nenajdete. Budete muset začít od začátku. Opět se bude testovat prolog a první akt a znovu budou k dispozici všechny třídy, ovšem maximální úroveň bude stanovena na 20 místo 25. To má zajistit dostatečnou výzvu pro konfrontaci se světovým bossem Ashavou. Všichni, kdo tuhle nestvůru porazí, odmění Blizzard exkluzivním kosmetickým mountem Cry of Ashava do plné hry.

Během finálního testu se můžete na vlastní oči a kůži přesvědčit o změnách, které Blizzard od předešlé bety udělat. Jde zejména o vyvážení tříd postav a zjednodušené rozvržení dungeonů. Například barbar obdržel vylepšení, aby se více přiblížil svým vrstevníkům zabíjejícím démony. V praxi to znamená, že bude o 10 % odolnější. Naopak nemrtví přisluhovači nekromanta budou snadněji umírat a výbuchy mrtvol budou způsobovat menší poškození.

Server slam se uskuteční o víkendu od pátku 12. do neděle 14. 5. Servery se zapnou ve 21:00 našeho času a ve stejnou dobu se také vypnou.

Na závěr tady máme detailnější představení druida se svými vlky a možností proměnit se v grizzlyho. Hra vyjde 6. 6. 2023. Pokud si koupíte dražší edici, tak se do hry dostanete o čtyři dny dříve.