Sportovní divize společnosti Electronic Arts připravila téměř pětiminutové video s českými titulky, které rozebírá hratelnost nadcházející hry EA Sports FC 25. Video se zaměřuje na FC IQ, hráčské role, brankářské herní styly a na další lákadla.

„Díky prvku FC IQ přimějete svůj tým hrát, jako by neměl na světě konkurenta. Ovlivněte hráčské taktiky prostřednictvím nových hráčských rolí a užijte si zcela nové brankářské Herní styly spolu s dalšími novinkami hratelnosti v FC25,“ láká EA.

FC IQ přináší kompletní přepracování taktického systému hry. Skrz týmové taktiky, hráčské role a chytré taktiky ve hře máte větší kontrolu než kdy dříve nad tím, jak se váš tým pohybuje a hraje. Díky tomu úspěch na hřišti už nespočítá jen v tom, že na daný post vyberete nejlepšího hráče/hráčku. Místo toho jde o to zvolit správného fotbalistu/fotbalistku pro systém, který chcete vyznávat.

„Díky FC IQ došlo k modernizace týmové taktiky na obou koncích hřiště. Vaši spoluhráči/spoluhráčky jsou chytřejší při hře s míčem i bez něj,“ uvedl ve videu producent Thomas Caleffi. V týmu mají radost zejména z toho, že přes FC IQ lze snadno napodobit taktiku vašeho oblíbeného trenéra.

Aby fotbalisté a fotbalistky využívali nové možnosti, tak o to se postarají hráčské role. Je jich přes 50 a každá určuje, jak se má daný hráč/hráčka na hřišti chovat. Navíc každá role může mít několik zaměření. Vaším úkolem bude přidělit správnou roli každému ze svých svěřenců a svěřenkyň. Poznáte to tak, že jsou označené jako plus a plus-plus. V takovém případě fotbalista/fotbalistka v dané hráčské roli je buď skvělý, nebo prvotřídní.

Vše doplňují nové herní styly, zejména pro brankáře. EA Sports FC 25 vyjde 27. 9. 2024 pro PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch.