Crytek zveřejnil obrázek v rozlišení 8K, který ukazuje detailní Nanosuit z remasteru střílečky Crysis. Vše nasvědčuje tomu, že tímto screenshotem se německá firma připravuje na vydání Crysis Remastered ve verzích pro PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Crysis Remastered měl původně vyjít 23. 7. 2020, ale v tento den dorazil pouze na Nintendo Switch. Vývojáři reagovali na kritiku hráčů a rozhodli se pro odklad, aby se několik týdnů mohli remasterované verzi ještě věnovat. Do dnešního dne nevíme, kdy přesně hra na další platformy vyjde. Obrázek v 8K ale naznačuje, že bychom nemuseli dlouho čekat.

„Čekání je téměř u konce a slibujeme, že bude stát za to! Připravte se na další informace a mezitím si stáhněte tapetu s novým remasterovaným Nanosuitem v rozlišení 8K,“ dodává Crytek.

Původní Crysis spatřil světlo světa v roce 2007 a šlo de facto o benchmark tehdejší doby. Hru zdobila dechberoucí grafika, na svou dobu nepředstavitelné efekty, detailní textury a hardwarové požadavky, na které nebyly počítače hráčů z celého světa připraveny.

První gameplay trailer z PC verze Crysis Remastered, který na internet unikl, ale nesplnil očekávání. Na první pohled byla vidět lepší práce se světlem a stíny. Bujná vegetace působila svěžím dojmem, v moři se leskly sluneční paprsky, model zbraní nyl detailnější, exploze mohutnější a mimozemšťané barevnější. Na druhou stranu do očí praštily téměř identické animace, které v roce 2007 byly na dobré úrovni, ale dnes na špičku viditelně ztrácí.