Vydavatelství Square Enix zničehonic odhalilo desetiminutovou upoutávku na nadcházející RPG akci Forspoken. Hráčům přibližuje různé herní mechaniky, magické souboje nebo prostředí. Důraz však klade i na vysvětlení příběhu.

Hlavní hrdinka Frey byla normální dívkou žijící v New Yorku, její život se ale náhle změnil, když ji jakási záhadná magická síla teleportovala do země zvané Athia. Kolem ruky se jí cestou omotal magický náramek, díky němuž může používat silná kouzla. Tamní obyvatelé považují Frey jako jedinou záchranu před zlou Tantas. Pomáhat sice moc nechce, avšak cestu domů zoufale najít nemůže.

Trailer odhaluje město Cipal, jediné bezpečné útočiště v Athii. Obyvatelé vám tam budou rozdávat úkoly a bude s nimi možné i obchodovat. Jeden z questů hrdinku zavedl do lokace Praenost, kde musí získat nástroje potřebné pro výrobu brnění. Tam ji však čekají nepřátelé, s nimiž se musí vypořádat. Používá k tomu různá kouzla, která je možné kombinovat.

Cestování světem a bojování usnadní svižné úhyby a vysoké skoky, i ty trailer ukazuje. Nová kouzla odemkne nalezená Mana. K prozkoumávání okolí zase budeme moci použít náramek. Objevíme díky němu zajímavá místa, kam se můžeme za dobrodružstvím vydat. Tím, že nebudeme lenivět, získáme zkušenosti, výbavu nebo si zvýšíme statistiky. Po Athii jsou rozmístěné i takzvané Pilgrim’s Refuges, kde si budeme moct odpočinout nebo vylepšovat předměty.

Zbytek si můžete v upoutávce prohlédnout sami. Nezapomeňte se dívat i na lákavou grafiku. Forspoken vyjde 24. 1. 2023 na počítače a konzole PlayStation 5.