Může se bezplatná hra postavit placeným? Hráči, kteří si zahráli připravovanou střílečku Delta Force: Hawk Ops, tak jsou plní naděje. V uzavřených testech novinka působila dobře. Hráčům se líbí zejména režim Extraction určený pro tříčlenné týmy. V něm klasický chaos na bojišti ustupuje taktičtějšímu přístupu, i když se odehrává na rozsáhlé mapě.

Co naopak zklamalo, tak je destrukce prostředí. Ta je prozatím skromnější. Po stránce hratelnosti ale vypadá Delta Force: Hawk Ops jako konkurence pro zavedené multiplayerové střílečky z pohledu první osoby. Často se v této souvislosti skloňuje Battlefield. Hru připravují v TiMi Studios, kde mimo jiné vzniklo Call of Duty: Mobile. Podívejte se nahoře na gameplay záběry a posuďte sami.

Připomeňme, že Delta Force: Hawk Ops zahrne příběhovou kampaň založenou na filmu Ridleyho Scotta Černý jestřáb sestřelen a spoustu multiplayerových bojů na zemi, na moři i ve vzduchu. V kampani máme zažít autentické a napínavé bitvy ze slavného filmu a v multiplayeru se ponořit do velkolepé válečné atmosféry na mapách s rozmanitým terénem. V online bitvách bude možné používat útočná vozidla, vrtulníky, obrněná vozidla, útočné čluny, terénní vozidla, džípy, pickupy, stíhačky a drony.

Delta Force: Hawk Ops vyjde letos na PC (Steam, Epic Games Store), konzole PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One a chytré telefony/tablety s operačními systémy iOS a Android.