Po studené sprše ve formě neobvykle vysokých HW požadavků PC verze střílečky Deathloop tu máme nový trailer, který nám připomíná, že hra od tvůrců Dishonored a Prey ze studia Arkane vychází již na začátku příštího týdne. V první řadě ale blíže představuje prostředí ostrova Blackreef, na němž se Deathloop odehrává, stejně jako postavy úhlavních nepřátel a hlavního hrdiny Colta.

Na webu Bethesdy se pak můžeme dočíst, že ostrov Blackreef nebyl vždy chycený v časové smyčce. Původně šlo o izolovanou rybářskou kolonii, v níž se však objevila jakási anomálie. Ta přilákala pozornost armády a postupem času také zakladatelů programu AEON. Ti zneužili vlastnosti anomálie a vytvořili časovou smyčku, z níž se budeme muset v roli Colta dostat. A to tak, že zabijeme v jednom jediném dni všech 8 cílů, tedy všechny zakladatele AEON programu, známé pod označením Visionaries.

Postupem času však obyvatelé Blackreefu začali trpět ztrátou paměti, což potkalo i Colta. Zprvu si tedy při každém restartu časové smyčky nepamatuje, co se stalo dříve, a tak ho doprovází jen záhadné zprávy v prostředí a hlas v rádiu, který patří neméně záhadné Julianně. Tu může ovládat umělá inteligence nebo další hráč. Zprvu se přitom zdá, že Julianně nejde o nic jiného než Colta zlikvidovat, bavit se v časové smyčce na jeho účet a bránit mu všemi dostupnými prostředky ukončit časovou smyčku. Úvodní ztráta paměti hlavního hrdiny každopádně zajistí, že se s ním budeme jako hráči seznamovat stejným tempem, jakým poznává sám sebe, a tak budeme moci postupně objasňovat více záhad z minulosti Colta i celého ostrova. A hlavně poznáme blíže Juliannu.

Tvůrci popisují vztah Colta s Juliannou jako jádro herního příběhu. Julianna chce Colta zabít, zároveň ho ale touží poznat, jelikož hlavní hrdina je pro ni jakýmsi rozptýlením. Původně měla Julianna podobné motivy jako další protivníci, kteří toužili po věčnosti či možnosti dokola opakovat totéž, ale časem se začala nudit. Jedná se totiž o jedinou osobu na ostrově, která netrpí amnézií, a postupem času si začne předchozí události pamatovat také Colt. Nejen tím dochází k unikátnímu spojení a vývoji obou postav, a tedy k utváření a rozvíjení klíčového aspektu příběhu, který Deathloop nabídne.

Deathloop vyjde 14. 9. 2021 ve verzi pro PlayStation 5 a PC. O rok později se očekává také verze pro Xbox Series X|S.