Podle očekávání už 20. září/septembra, přibližně rok od uvedení původní verze pro PC a PS5, najdeme střílečku Deathloop od studia Arkane i na Xboxu Series X|S a v nabídce Game Passu. Společně s uvedením verze pro Xbox ale dojde na vydání masivní bezplatné aktualizace s názvem Goldenloop Update, která rozhodně nešetří novým obsahem. Dokazuje to nejen launch trailer pro Xbox, při jehož sledování musí mít chvílemi každý veterán pocit, že sleduje něco, co si tak docela nepamatuje.

Goldenloop Update rozšíří Deathloop třeba o experimentální energetickou zbraň HALPS Prototype, která střílí přesné laserové paprsky. A když vystřelíte na střílnu nebo kameru, paprsek se může odrazit a nepřímo zasáhnout nepřítele. Ale pozor, mezi nepřáteli se po stažení aktualizace může objevit i Paint-Bomber, nový typ protivníka, který funguje jako sebevražedný atentátník. Zkrátka a dobře na vás naběhne, a pokud si nedáte pozor a nezlikvidujete ho včas a z dostatečné vzdálenosti, může vás vzít s sebou při explozi způsobené svítícími výbušninami, jež má na sobě.

Při boji vám však může pomoci další schopnost, která nese název Fugue. Jedná se o projektil, jenž zpomalí a zmate váš cíl, takže jej vyřadí ze hry. Fugue navíc budete moci vylepšit čtyřmi způsoby, které zajistí delší trvání schopnosti, možnost umístit Fugue na nějaký povrch ve stylu miny nebo změnu chování zasaženého protivníka, takže začne útočit na své kolegy. Jiné vylepšení zase způsobí, že po smrti vašeho cíle Fugue ovlivní nepřátele stojící poblíž.

Nově bude možné vylepšovat také již existující schopnost Masquerade, kterou disponuje Julianna, za níž lze hrát v PvP režimu. Upgrady přidané s aktualizací Goldenloop vám tak umožní zaměřit se schopností Masquerade až tři NPC, obnovovat zdraví během používání, automaticky označit Colta, pokud ho postava ovlivněná schopností zpozoruje nebo pokud zemře, a převádět utržené poškození na energii.

Aby toho nebylo málo, Goldenloop Update rozšíří nabídku trinkets o předměty, které kombinují vlastnosti dvou už existujících trinkets. Tím můžete ušetřit trochu místa v nabídce výbavy a zkoušet nové kombinace. K rozšíření ale dojde i v ostatních oblastech hry, takže se můžeme těšit na nová tajemství a dokonce na rozšířený konec hry. Víc informací bohužel tvůrci neposkytli, prozatím pouze prozradili, že pokud budete mít zájem o schopnost Fugue, měli byste navštívit Karl’s Bay během odpoledne.

Společně s aktualizací Goldenloop a vydáním Deathloopu na Xboxu dojde také na podporu cross-play v PvP multiplayeru. Díky němu se tak budou moci hráči v rolích Colta a Julianny nahánět napříč PSN, Xboxem, Steamem, Epic Games Launcherem i Microsoft Storem. V nastavení si přitom můžete kdykoliv zvolit, jestli chcete hrát i s hráči z ostatních platforem nebo jestli vás má matchmaking spojit jen s lidmi na stejné platformě. Stejně tak bude k dispozici filtr podle typu ovládání.

Goldenloop Update vyjde ve stejný den jako Deathloop pro Xbox, tedy 20. září/septembra 2022. A nevíme jak vy, ale my máme na základě názvu aktualizace a takového množství nového obsahu pocit, že jde možná o poslední obsahovou aktualizaci hry. Ale kdo ví, třeba se Deathloop na Xboxu uchytí natolik, že se Bethesdě a Arkane vyplatí další podpora. To ukáže až čas.