Už víme, kolik hodin bude trvat dokončit příběh Dead Island 2. Pokud ale nebudete chtít rychle proběhnout dějem zamořeného Los Angeles a místo toho budete toužit po tom vychutnat si vše, co dlouho očekávané a mnohokrát odložené pokračování zombie akce nabízí, tak vás potěším. Dead Island 2 totiž spoléhá na kreativitu hráčů a jejich vynalézavost. Za to je odmění odemknutím achievementů a trofejí.

Abyste získali některé úspěchy, tak bude nutné zabít stanovený počet zombíků, zranit je určitým způsobem a dorazit nepřátele pomocí „finišerů“. Také budete muset vylepšovat vybavení, plnit vedlejší úkoly, hledat truhly se surovinami a sbírat deníky a karty dovedností. Oceněni budete také za plnění vedlejších úkolů a takzvaných speciálních bojových a průzkumných misí.

Vedlejších úkolů bude nejméně 40 a pokud budete chtít odemknout všechny achievementy, respektive získat platinovou trofej, tak budete muset zapnout Dead Island 2 v kooperativním režimu. Některé trofeje jsou totiž vázány na online, a ne na 20hodinový příběh nebo průzkum světa.

Všechny achievementy, kromě těch příběhových se spoilery, najdete na TrueAchievements.com.

Do města Los Angeles zničeným morovou epidemií se budete moci vypravit od 21. 4. tohoto roku. Hra vyjde s českými titulky na PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One. Embargo na recenze je dle jednoho ze zahraničních redaktorů stanoveno na 18. 4. v 16:00 našeho času. Zatím si přečtěte/podívejte na naše dojmy.