Diablo 4, nebo Final Fantasy 16? Mezi těmito hrami se budou možná někteří z vás rozhodovat, protože obě vyjdou v červnu. Blizzard svou pecku uvede na trh 6. 6., zatímco Square Enix se s akčním RPG pochlubí 22. 6. 2023. Minimálně do 31. 12. 2023 zůstane titul exkluzivitou pro PlayStation 5.

Oznámení data vydání Final Fantasy 16 doprovází nový trailer. Ten ukázal rychlou akční hratelnost.

Bývalí autoři série Darksiders z Airship Syndicate se pochlubili v pořadí čtvrtým projektem. Jmenuje se Wayfinder a jde o akční online RPG, které zatím nemá stanovené datum vydání, ale dorazí na PC (Steam), PS4 a PS5.

Ex-zaměstnanci BioWare se zase pochlubili novým trailerem z Nightingale, survival akci, v níž budete cestovat po říších. Hra se soustředí na vztah mezi lidmi a Fae, rasou magických bytostí, které v zákulisí řídily běh lidských dějin. Na konci 19. století se do lidského světa dostala smrtící infekce, která ho zničila a nechala opozdilce a přeživší cestovat po různých říších, aby přežili.

Zajímavé je, že postavy vycházejí ze skutečných historických postav tohoto období, vlivné novinářky Nellie Bly a slavné matematičky Ady Lovelace. Dojde ale také na fiktivní postavy z této doby, třeba Allan Quatermain z románu Doly krále Šalamouna z roku 1885.

Titul je zatím určen pouze pro PC.

Na The Game Awards 2022 se ukázalo Call of Duty: Modern Warfare 2. Trailer láká hráče na bezplatnou aktualizaci s novým raidem pojmenovaným Atomgrad. Je součástí Season One: Reloaded.

Z dřívějška víme, že první raid bude zaměřen na příběh, bude pokračovat v dějové linii Modern Warfare 2. Těšit se také můžete na novou Spec Ops misi.

Aktualizace dorazí 14. 12. 2022.

Kombinaci soubojů z pohledu první osoby s magií nabídne singleplayerová příběhová střílečka Immortals of Aveum od Ascendant Studios, které vede Bret Robbins, bývalý kreativní ředitel Dead Space. Na Immortals of Aveum pracuje již několik let a chce dělat originální a epické hry.

Vydavatelem je Electronic Arts a těšit se máme na pestrý svět plný moci a magie ve stylu Skyrimu. Vyjde někdy v roce 2023 na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. V tvůrčím týmu máme najít spoustu zkušených lidí, kteří dělali na příběhových střílečkách typu Dead Space, Halo a BioShock.