Dan Houser, spoluzakladatel Rockstar Games a scénárista Grand Theft Auto a Red Dead Redemption, zřejmě založil nové videoherní studio. Zatím se s touto informací veřejně nepochlubil, ale web Rockstar Mag si všiml, že ve Spojeném království byla 23. 6. 2021 zaregistrována společnost Ventures In Games a Dan Houser je ve výpisu obchodního rejstříku uveden jako ředitel a zakladatel. Klasifikace firmy je na vývoj interaktivního softwaru pro volný čas a zábavu.

Nemusí jít nutně o videoherní studio, ale co jiného by Dan Houser dělal? Z Rockstar Games oficiálně odešel v roce 2020 a bude s tímto týmem ještě dlouho spojován. Se svým bratrem Samem založil Rockstar Games v roce 1998 a působil jako scénárista téměř u všech titulů Grand Theft Auto a Red Dead Redemption. Naposledy je podepsán u westernové akce Red Dead Redemption 2, jež patří mezi nejoceňovanější hry roku 2018.

Přečtěte si také: Koncem roku bude vypnuto GTA Online pro PS3 a Xbox 360

Připomeňme, že Lensie Benzies, bývalý prezident Rockstar North, společnost také opustil (nikoli bez kontroverzí) a založil nezávislé studio Build a Rocket Boy. V něm pracuje na ambiciózním projektu Everywhere. Má jít k akční adventuru, která bude revoluční v pojetí svobody otevřeného světa.