Na soupisku Mortal Kombatu 1 si můžeme připsat dalšího veterána. Ed Boon o něm už dříve mluvil, ale nový trailer plný krve, plazích slin a dalších tekutin ho potvrzuje. V nové časové linii krvavé bojovky se objeví Reptile (alias Syzoth), jenž nechyběl v prakticky žádném díle.

V Mortal Kombat 1 je Reptile mezi svým saudským národem jedinečný, dokáže se měnit ze své přirozené podoby do podoby lidské. Dokonce uprostřed zápasu; dokonce i uprostřed komba. Vrací se také démonka Ashrah, jež má téměř lidskou podobu díky tomu, že se zbavila zla ze své duše.

V traileru vidíme také Havika. Ten používá své končetiny jako zbraň. Společně s Ashrah debutoval v Mortal Kombat: Deception.

Co se Kameo bojovníků týče, tak je potvrzena Sareena. Ve videu vidíme také předešlé Kameo bojovníky jako Frosta, Strykera, Cyraxe a Scorpiona. V seznamu Kameo postav jsou ještě Sonya, Jax, Kano, Sektor, Sub-Zero, Khameleon, Goro a Darrius.

Při hraní červnového online zátěžového testu si hráči stěžovali na pomalejší rychlost pohybu. Od té doby byl pohyb vylepšen a zrychleny údery.

Mortal Kombat 1 vyjde 19. 9. letošního roku na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S a Nintendo Switch. Pro hráče s předobjednávkou PS5 a Xbox Series X/S je v plánu beta. Více zde.