Sony zatápí pod kotlem a pro počítače chystá další své hry. Příští týden dorazí Horizon Forbidden West a za dva měsíce bude následovat vychvalovaná samurajská akce Ghost of Tsushima. Co potom? Podle známého leakera na řadu přijde The Last of Us 2 Remastered.

Druhé dobrodružství Ellie pro počítače má být oznámeno v dubnu/apríli. Tvrdí to leaker SilkKnight, který předpověděl port Ghost of Tsushima na PC. K samotnému vydání hry má ale dojít později, doba mezi oznámením a uvedením na Steamu a Epic Games Store má být delší než u Ghost of Tsushima. Sony možná cílí na konec letních prázdnin, kdy bývá celkem klid.

Remaster The Last of Us 2 na PlayStation 5 vyšel teprve před dvěma měsíci. Pochlubil se řadou technických vylepšení, včetně podpory ray tracingu, vyššího rozlišení, lepších textur a plynulejších animací. Také přinesl nový obsah v podobě roguelike survival režimu No Return s 10 hratelnými postavami z příběhové části. Kromě Ellie nechybí Dina, Jesse, Tommy, Joel, Abby, Lev, Yara, Mel či Manny.

Ve stejném tweetu označuje leaker letošní rok pro Sony za významný. Pravděpodobně se chystají další remastery/remaky. Pravidelně se spekuluje o remaku původní série God of War a Bloodborne. Zapomenout nemůžeme ani na dříve oznámený remake Until Dawn. Ten vyjde v letošním roce současně na PS5 a PC. Vedení Sony dříve potvrdilo záměr zkrátit dobu mezi vydáním na konzole a počítače. Některým hráčům se ale tato strategie nelíbí a při oznámení PC verze Ghost of Tsushima japonskou společnost kritizovali. Poukazovali mimo jiné na to, že Sony letos vydá více her na PC než PS5.

Je otázkou, co Sony letos vydá na PS5. Víme, že se až do 31. března/marca 2025 nedočkáme žádného pokračování hitu. Zatím dorazila kooperativní střílečka Helldivers 2 a objevit se může ještě například Concord od Firewalk Studios (ex-autoři Call of Duty, Destiny či Titanfallu) nebo PvPvE loupežná akce Fairgame$ od Jade Raymond a studia Haven pro PS5 a PC. Potom jsou tady tituly od jiných vývojářů exkluzivně pro PS5 v podobě Rise of the Ronin a Stellar Blade, případně remake Silent Hillu 2 s roční konzolovou exkluzivitou.