Středeční oznámení PC verze Ghost of Tsushima Director's Cut udělalo spoustu počítačovým hráčům radost. Vychvalovaná samurajská akce od Sucker Punch a Sony se za dva měsíce dostane na počítače i s příběhovým rozšířením Iki Island a českými titulky. Na Sony ale míří drsná kritika od skalních příznivců PlayStationu. Ti nedokážou rozdýchat změnu strategie japonské společnosti.

Kritika se objevuje v komentářích na PlayStationu Blogu, na sociálních sítích i na Steamu. Fanouškům PlayStationu často vadí, že studio Nixxes koupila Sony pouze za účelem vytvářet porty pro PC. V současné době tuto investici považují za zbytečnou. Místo her pro PC by raději, aby se v Nixxes zaměřili na pomoc s remaky a remastery. V přáních se objevuje například řecká sága God of War nebo remake Uncharted: Drake's Fortune. Zaznívají také nářky na chybějícího Astra a málo her pro PlayStation VR2.

Když vynecháme přehnanou hysterii, tak někteří vhodně upozorňují, že hráči na PC od PlayStationu letos dostanou více first-party her než ti na PS5. Celkové situaci nepomáhá zaryté mlčení Sony o chystaných hrách. Firma zaměřuje propagaci na exkluzivity od partnerů. Nedávno vyšlo Final Fantasy VII Rebirth a blíží se Stellar Blade, Rise of the Ronin nebo Silent Hill 2 Remake.

Příznivci PlayStationu musejí být trpěliví. Šéf Sony už dříve varoval, že letos nevydají žádné pokračování svých hlavních sérií. Místo nich přichází remake Until Dawn. Půjde o první singleplayerovou hru, co vyjde ve stejný den na PS5 a PC. Možná si takhle Sony bude chtít ověřit, jaký zájem o jednotlivé verze bude. Netají se totiž touhou zkrátit rozestup mezi konzolovým a počítačovým vydáním.

Insider SilkKnight, který předpověděl oznámení PC verze Ghost of Tsushima, tvrdí, že Sony má v plánu ještě několik remaků a remasterů pro PlayStation 5. Neprozradil ale, o které půjde. Mezitím mají vznikat další porty pro počítače. Mezi nimi má být blízko The Last of Us Part 2.