Pro fanoušky Dakaru a hráče, kteří ještě nejsou rozhodnuti, přichází čtyřminutový gameplay trailer. Představuje vše, co Dakar Desert Rally už za měsíc a několik dnů přinese na počítače a obě generace konzolí PlayStation a Xbox.

Studio Saber Porto nazývá hru největší závodní rallye hrou s otevřeným světem všech dob. Těšit se můžete na širokou škálu vozidel, týmů, výzev, prostředí a dalších věcí. Titul má zachytit skutečnou rychlost a vzrušení největšího rallye závodu na planetě s tisíci kilometry čtverečními rozmanitého terénu s dynamickým počasím, v němž se můžete ztratit při cestě do cíle.

„Vyberte si některý z nejznámějších světových závodních týmů rallye, nebo si vytvořte vlastní a postavte si garáž s dlouhou řadou aut, motorek, náklaďáků, čtyřkolek a SSV od předních světových výrobců,“ lákají tvůrci.

Vývojáři chtějí potěšit úplně každého. Proto vám nabídnou možnost vybrat si mezi arkádovým režimem Sport s rychlou akcí z bodu do bodu, profesionálním režimem a simulací s opravdovým zážitkem z rallye.

Pokud se rozhodnete pro simulaci, musíte se spolehnout pouze na navigaci v terénu, protože na obrazovce nenajdete vůbec žádné ukazatele. Když zapadnete, budete se z toho muset sami dostat. To samé platí v případě, kdy auto převrátíte. Nepůjde jen tak restartovat zpět na kola. A když něco rozbijete, tak to bude drahý, hodně drahý.

Pak je tady ještě online multiplayer až pro čtyři hráče, jenž představuje tu nejlepší soutěživou výzvu. Protože žádná umělá inteligence nenahradí živé hráče.

V každém případě vám může zatopit změna počasí a dynamická roční období. Abyste zvítězili, budete muset překonat živly i soupeře – od prudkých písečných bouří a spalujícího pouštního slunce až po vyčerpávající déšť, sníh a bláto.

Díky editoru máte celý svět dakarské rallye na dosah ruky – vytvořit si můžete vlastní rallye závody a etapy a vše poté sdílet s přáteli a komunitou. Jinak ve hře najdete více než 30 etap plných off-road závodů z legendární dakarské rallye.

Láká vás Dakar Desert Rally? Tak to vás potěším. Standardní edice na Steamu a Epic Games Store stojí 33,99 eur, respektive 840 Kč. Konzole mají cenu stanovenou na 1049 Kč na PlayStation Store a 1149 Kč na Xbox Store. To je dle mého dobrá cena na to, jak se tahle závodní hra prezentuje.