Potvrdil nevědomky velkou senzaci, nebo snad lže? Širší veřejnosti neznámý herec Dave Jackson se na osobním profilu na Facebooku pochlubil, že byl obsazen do dalšího dílu série Grand Theft Auto.

Jacksona o nové roli měli informovat producenti. Hrát bude údajně policejního šéfa, kapitána McClanea. Pravděpodobně nepůjde o hlavní roli. Nicméně, naznačuje to, že GTA 6 je v pokročilé fázi vývoje. To nejde moc v ruce s plánem vydat hru až mezi lety 2024 a 2025.

Jak je možné, že Dave Jackson ví, na jakém projektu se bude podílet? To je jedna z otázek, kterou si klade komunita gangsterské série od Rockstar Games. Velká studia často před herci dlouho tají, na čem to vlastně pracují. Neprozrazují jméno hry a snaží se neposkytnout příliš mnoho detailů a vodítek. Herci často samozřejmě dokážou vytušit, co by to mohlo být. Podobně to bylo u Red Dead Redemption 2 od Rockstaru.

Dalším ale jsou malé zkušenosti s hrami. Jackson se dosud věnoval hlavně reklamě. Měl by tak šanci dostat roli, sice méně významnou, ve hře, od níž se očekává, že bude trhat prodejní rekordy? Celé je to dosti zamotané.

*Obrázek pouze ilustrační: Herec John McClane