Připravte si bryndáky! Při sledování Cyberpunku 2077 v režimu RT Overdrive je budete pravděpodobně potřebovat. Akční RPG od CD Projektu RED ve videu od Nvidie s plným ray tracingem vypadá zkrátka neuvěřitelně. Zejména při srovnání zapnutého a vypnutého RTX.

Všimněte si neonových nápisů, pouličních lamp, LED billboardů, světel aut a dalších zdrojů světla. Všechny s tímto ray tracingem vypadají úchvatně a objekty, stěny, projíždějící auta a chodci jsou přesně osvětleni.

Vývojáři ve spolupráci s Nvidií ukazují různé scény s odlišným nasvícením. Vše je pořízeno na počítači s procesorem Intel i9 12900K, grafickou kartou GeForce RTX 4090 a 32 GB RAM v rozlišení 4K při využití DLSS 3. K dispozici bude i Nvidia Reflex. Dle Nvidie je s tímto hardwarem možné dosáhnout až 138 snímků za sekundu. Bez zapnutého DLSS 3 může frekvence ve stejných scénách klesnout pod 30 snímků.

Je tak otázkou, kolik procent hráčů si tohle bude moci dovolit. Pokud patříte mezi ty s lepším PC strojem, tak Ray Tracing: Overdrive Mode vyjde zdarma pro Cyberpunk 2077 již 11. 4. tohoto roku.

Tak co, spadla vám čelist?