Polské studio CD Projekt RED vypustilo do světa novou aktualizaci pro Cyberpunk 2077. Aktualizace do PC verze oblíbeného akčního RPG přidává nový režim s ray tracingem. Jmenuje se Overdrive.

Overdrive přináší do Cyberpunku 2077 plnohodnotný ray tracing, jinak známý jako path tracing. Vývojáři uvádějí, že tato technologie je schopna přesně simulovat světlo v celé dané scéně a zohlednit vlastnosti vyzařování z neomezeného počtu zdrojů, aby vytvořila věrné stíny, odrazy a globální osvětlení.

Podle tiskové zprávy je path tracing v Cyberpunku 2077 nahlédnutím do budoucnosti herní grafiky. Tyto efekty jsou označované za technologické preview. V důsledku toho je celá novinka extrémně náročná na grafickou kartu a je k dispozici pouze na omezeném počtu karet GeForce od Nvidie.

Cyberpunk 2077 s path tracingem si zahrajete na GeForce RTX 40 Series (4070 Ti a vyšší) a lze jej spustit také při 30 snímcích za sekundu v rozlišení 1080p na GeForce RTX 3090. Hráči na PC, kteří mají jiné karty podporující ray-tracing, mohou vykreslovat novinky prostřednictvím fotografického režimu hry. Majitelé GeForce RTX řady 40 mohou v Cyberpunku 2077 využít DLSS 3 ke znásobení výkonu.

Nahoře oficiální video od Nvidie. Tady dole detailní pohled na RT Overdrive od redakce Digital Foundry.