Čekání na další důležitý patch pro Cyberpunk 2077 se blíží ke konci. Kvůli hackerském útoku na servery CD Projektu RED museli vývojáři změnit plány. Konečně ale mohou o aktualizaci 1.2 promluvit. Zvolili k tomu sérií videí z vysílání N54 News.

Zdá se, že polské studio si dělá srandu samo ze sebe - jen se podívejte na čtyři videa dole pojmutá, co je nového v Night City. Nicméně, patch 1.2 si posvítí na policii v Night City. Ta už se nebude z ničeho nic objevovat při porušení zákona. Bude se chovat logičtěji a na místo činu by se měla dostavit až po chvíli. Překvapit vás ale mohou průzkumné drony. Ty budou nově vyslány na místo, kde někdo ohlásí trestný čin.

Jako další dojde na vylepšení ovládání vozidel. Podle CD Projektu RED má mnoho hráčů problém s ovládáním vozidel, přijde jim obtížné na myši a klávesnici. Plus do toho promlouvá i nízká snímková frekvence. Pomoci by měl posuvník citlivosti ovládání vozidel v nastavení. Kromě toho chtějí tvůrci Zaklínače upravit vozidla a zajistit větší kontrolu na řízením.

„Analýzou zpětné vazby ohledně našeho systému řízení jsme zjistili, že hráči měli nejvíce problémů s rychlostí řízení. Většina stížností přišla od PC hráčů s klávesnicí a hráčů, jejichž platformy měly problém s propady frekvence snímků za sekundu,“ uvádí autoři s tím, že řízení by mělo s patchem 1.2 fungovat stejně v rozsahu 20 až 60 snímků za sekundu.

Stalo se vám při hraní, že se vám někde zaseklo auto a pomohlo pouze vzdálit se o dva bloky a „zavolat“ si ho? Tak to by se mělo v budoucnu změnit. Pokud vozidlo uvízne, případně se s ním dostanete do svízelné situace (nebo se o něco zasekne), tak pomocí akcelerace a otáčení kol ho vyprostíte.

V neposlední řadě se můžete těšit na možnost změny funkci tlačítek, stejně tak vypnout uhýbání stisknutím jednoho směru dvakrát. To hráčům způsobovalo problémy a vedlo k nechtěným pádům a úmrtím. Ovládací funkce WSAD bude možné přidělit jiným klávesám.

Aktualizace 1.2 má být dosud největší pro Cyberpunk 2077. Možná dojde i na opravu češtiny. To ale ukáže až čas.

Bohužel nevíme, kdy patch 1.2 vyjde. Původně jsme se ho měli dočkat ve druhé polovině tohoto měsíce. Možná ho ale CD Projekt RED odloží na duben/apríl. Třeba ale překvapí a dorazí v průběhu příštího týdne.

CD Projekt RED má další plány. Po opravě Cyberpunku 2077 budou následovat bezplatná DLC, optimalizace pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S a později i placená rozšíření s dalším příběhem.