Mysleli jste si, že během zahájení Summer Game Festu uvidíme v plné parádě DLC Phantom Liberty pro Cyberpunk 2077? My také. Nakonec si ale na plnohodnotné odhalení novinky od CD Projektu RED ještě budeme muset počkat, pravděpodobně na nedělní Xbox Games Showcase. Něco nového v souvislosti s první a zároveň poslední placenou expanzí Cyberpunku 2077 se ale včera přece jen objevilo.

Uživatel Redditu s přezdívkou thebuffel očividně navštívil obchod GOG.com, který spadá do rodiny CD Projektu ve správnou chvíli, a tak mohl krátce spatřit záložku předobjednávky expanze Cyberpunk 2077: Phantom Liberty s možností předobjednávky a přidání DLC do seznamu přání. Záložku podle všeho nebylo možné otevřít, takže se nezdá, že by někdo od GOGu stisknul špatné tlačítko a předčasně vyzradil nové detaily o rozšíření prostřednictvím plnohodnotné produktové stránky. Díky aktivnímu tlačítku pro předobjednávku ale už nyní víme, kolik bude Phantom Liberty stát.

Jestliže se chcete vrátit do Night City a potkat nejen Keanu Reevese jako Johnnyho Silverhanda, ale i Idrise Elbu v roli agenta Solomona Reeda, připravte si 29,99 eur. Vypadá to tedy, že bude Phantom Liberty opravdu obsáhlá záležitost. Expanze bude každopádně dražší než obě placená rozšíření Zaklínače 3 z roku 2015. Srdce z kamene jste si mohli při vydání v polovině října/októbra 2015 koupit za 9,99 eur, zatímco návštěva Toussaintu v O víně a krvi vás o více než půl roku později vyšla na 19,99 eur.

Záložka Phantom Liberty byla nepřekvapivě rychle stažena, aktuálně ale není důvod předpokládat, že je cena chybná nebo neaktuální. Navíc se díky pořízeným screenshotům můžeme podívat na nový titulní obrázek, který jako už tradičně využívá ženskou verzi hlavní postavy V. Očekává se přitom, že v následujících dnech a týdnech dostaneme také podrobnosti o datu vydání, nový trailer a další materiály.