Vývojáři z polského studia CD Projekt RED na sociální síti Twitter potvrdili, že očekávaný akční RPG titul Cyberpunk 2077 bude mít bezplatné dodatečné balíčky. Tato strategie se firmě vyplatila u pět let starého Zaklínače 3.

Je nutné připomenout, že u dobrodružství Geralta z Rivie šlo o malá DLC. Celkem jich bylo šestnáct a některé balíčky se zaměřily na novou sadu účesů a vousů pro hlavního hrdinu, další na přidání sady zbroje nebo na nové úkoly.

Marcin Iwiński, spoluzakladatel CD Projektu RED, při vydání Zaklínače 3 prohlásil, že bezplatná DLC jsou jejich prostředkem pro vyjádření vděčnosti fanouškům, kteří si hru koupili.

Přečtěte si také: Na co klade Cyberpunk 2077 důraz a s čím nejsou tvůrci spokojeni?

Cyberpunk 2077 obdrží také placené expanze. U tohoto záměru CD Projekt RED před časem řekl, že i tady to bude velmi podobné cestě, po které se vydali u Zaklínače 3. V jeho případě šlo o dvě velká příběhová rozšíření, včetně nového prostředí a monster.

Dnešní novinku zakončíme další dobrou zprávou. V nastavení Cyberpunku 2077 si budete moci přizpůsobit velikost a barvu titulků, aby pro vás byl text viditelný a neměli jste problém titulky přečíst.

Cyberpunk 2077 vyjde 19. 11. letošního roku na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Hra bude bezplatně vylepšena pro PlayStation 5 a Xbox Series X ve formě dvou aktualizací. Jedna bude dostupná koncem roku, druhá v průběhu roku 2021. Ve hře budou české titulky.