Uživatelské hodnocení Cyberpunku 2077 na Steamu se změnilo na velmi kladné. 80 % z 547 402 uživatelů ohodnotilo hru kladně. Pro polské studio CD Projekt RED jde o důležitý okamžik s ohledem na vydání prvního a současně posledního příběhového rozšíření Phantom Liberty. Špionážní expanze vyjde 26. 9. letošního roku.

„Děkujeme všem, že oceňují tvrdou práci, kterou náš tým do hry vložil ode dne uvedení na trh,“ využil příležitosti Marcin Momot, jenž je v CD Projektu RED zodpovědný za vztahy s komunitou. Uživatelské recenze z nedávné doby jsou dokonce kladné z 88 %, to je z 8000 hodnocení.

Zajímavé je, že ke změně hodnocení dochází v době, kdy nevyšla žádná větší aktualizace. Poslední výrazná změna dorazila v dubnu v podobě režimu Ray Tracing: Overdrive Mode. Možná hráči začali znovu objevovat kouzlo Night City a připravovat se na již zmíněné Phantom Liberty.

Akční dobrodružství bylo jednou z nejočekávanějších her minulé generace. Hra vyšla na konci roku 2020, ale s řadou technických problémů a chyb, což vyústilo ve vrácení peněz a stažení hry z PlayStationu Store. Dnes je Cyberpunk 2077 jinou hrou a CD Projekt RED udělal kus práce, která se, zdá se, vyplatila.