Blizzard prostřednictvím čtyř obrázků ukazuje dungeony, do kterých budou moci zavítat hráči v rámci bety. Ta otevře své pekelné brány už v pátek 17. 3. všem, co mají Diablo 4 předobjednané. Ostatní budou muset čekat o týden déle.

Podle screenshotů budou v rámci celého prvního aktu v betě čtyři temné a nebezpečné dungeony. Každý je svým způsobem jedinečný a vy máte šanci v něm předvést své schopnosti a dovednosti.

Až z dungeonu vyženete pekelné přisluhovače, stane se prostor veřejným a následně se promění v rušnou metropoli. Objeví se noví obchodníci, potenciální zkratky a odemknout takto můžete dříve nepřístupné kobky.

V první fázi bety pro předobjednávky (od 17. do 20. 3.) budou k dispozici třídy Barbarian, Rogue a Sorcerer. Zbývají dvě třídy (Druid a Necromancer) se připojí další víkend, tedy v otevřené betě pro všechny. V obou případech si zahrajete prolog a celý první akt, přičemž s hrdiny se můžete dostat až na 25. úroveň.

Těšit se můžete na online pro 4 hráče a lokální kooperaci pro dva. Na jednom účtu můžete vytvořit až 10 postav, ovšem nic z toho se nepřenese do plné verze hry.

Diabla 4 vyjde 6. 6. 2023 na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One.