Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do školy/práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přineseme to nejzajímavější z herního světa.

- Crytek v srpnu/auguste minulého roku sdílel tech trailer k 5.6. verzi svého CRYENGINE, který ukazoval předělanou scénu z prvního Crysis a vyvolal spekulace o tom, jestli náhodou nešlo o náznak na Crysis Remaster. I když se k tomu Crytek ani EA zatím nevyjádřilo, objevily se další screenshoty ze zmiňované scény, které vytvořil Lars Hofrichter, lighting artista z Cryteku.

- CremaGames oznámilo, že se jejich MMORPG Temtem inspirované Pokémony v předběžném přístupu prodalo po celém světě už přes 500 000 kopií. A prý se již brzy dočká road mapy.

- Kvůli řádění koronaviru se show Square Enixu na PAX East 2020 nebudou účastnit japonští zaměstnanci studia. Žádné meetingy, autogramiáda, focení s vývojáři nebo shromáždění fanoušků se tedy konat nebude. Společnost chce také omezit plánované aktivity související s Final Fantasy 14.

- Sci-fi MMO Population Zero, které bylo během loňského dostupné pouze v uzavřené betě, dorazí v předběžném přístupu na Steam 5. 5. Nebude se však držet free-to-play modelu a nasadí si cenovku 30 dolarů/euro.

- Devolver Digital vydá v blízké době akční střílečku Ruiner na konzoli Nintendo Switch. Odhalil to příspěvek na oficiálním Twitteru hry. Ruiner tak bude dostupný už na všech platformách.

- PewDiePie se po třicetidenní pauze vrací zpět na YouTube a jeho první video, které po pauze vydal s názvem „I went on a break for 30 days & THIS HAPPENED“ vysvětluje, proč k tomu vůbec došlo.

- I když Ghost of Tsushima dorazí na PS4 až v létě, můžete si ho na své konzoli nyní částečně vychutnat díky jednomu šikovnému fanouškovi, kterému se v kreativní hře Dreams povedlo vytvořit scénu z upoutávky tohoto titulu.

Riot Games může čelit soudnímu vyrovnání ve výši 400 milionů dolarů. Původní vyrovnání v hodnotě 10 milionů dolarů za diskriminaci zaměstnankyň společnosti bylo totiž považováno za nesprávné. Zároveň byl žalobcem povolán nový tým právníků.

- Vývojáři Hitmana vydali nové video představující jejich animační tým, který pracuje na všech pohybech jednotlivých postav. Sice jsme se nedozvěděli, jestli jde zrovna o postavy z dosud neoznámeného Hitmana 3, ale je to velmi pravděpodobné.

- Od té doby, co Stillfront Group koupilo vývojáře strategických her – Kixeye, došlo ve studiu k propuštění přibližně 20 zaměstnanců. Důvodem byla podle všeho změna organizace, aby se mohlo studio zaměřit na tvorbu nových titulů.

- V polském studiu Flying Wild Hog pracují na třech neoznámených projektech, které jsou ambicióznější než Shadow Warrior 2. Dva projekty z nich nemají být mezi AAA a indie hrami, ale plnohodnotnými vysokorozpočtovými tituly. Třetí hra je o něco menší.

- 10. 3. 2020 pro PC, PS4 a Xbox One verze Farming Simulatoru 19 vyjde dodatečný balíček Bourgault, prodávat se bude za 7,99€. Obsahuje vozidla a stroje této značky a k tomu nový traktor John Deere