Dnes už sedm let stará kolekce remaků prvních tří dílů ikonické série Crash Bandicoot s názvem N-Sane Trilogy slaví obří úsěch. Skrze oficiální twitterový účet se vývojáři pochlubili, že hra celosvětově prodala 20 milionů kopií.

Není se čemu divit. N-Sane Trilogy od Vicarious Visions je věrným přepracováním, na které lidi čekali roky. Nedlouho poté přišel i čtvrtý díl s podtitulem It's About Time. Ten podle dostupných informací z dubna/apríla letošního roku dosáhl na 5 milionů prodaných kusů. Což je sice podstatně menší, zato samo o sobě nijak malé číslo.

V recenzi jsme o něm napsali: „Crash Bandicoot 4: It’s About Time je neskutečně napumpované dobrodružství plné zábavných úrovní, hromadou výzev a vtipných referencí na předešlé díly i jiné hry. Po 22 letech jde opravdu o ten nejlepší návrat Crashe, který jsme si mohli přát.

Tohle už je ovšem nějaké čtyři roky. Takže mezi hráči - obzvlášť s nynějším oznámením – zůstává otázka, kde je další díl? Na odpověď na tuhle otázku si asi budeme muset ještě nějakou dobu počkat. Vicarious Visions, kteří udělali N-Sane Trilogy, byli už před časem pohlceni do Blizzardu. A Toys For Bob, kteří naopak mají na svědomí právě čtvrtý díl a dříve kolekci remaků Spyro: Reignited Trilogy, pracují dle posledních zvěstí právě na nové hře s fialovým dráčkem.

Je dost možné, že vývoj dalšího Crashe může převzít ještě další studio. Microsoft jich teď pod sebou má více než dost. Ale více pravděpodobné je, že bude chtít společnost pracovat s tvůrci z Toys For Bob i po vydání Spyra. A to právě na novém díle Crashe Bandicoota.

Zda je ale tahle toerie pravdivá snad ukáže čas. Kromě čtvrtého dílu totiž ještě přišla vcelku neúspěšná multiplayerovka Crash Team Rumble (recenze zde) a naopak povedený remake závodního Crash Team Racing (recenze zde). Naopak jsme se stále nedočkali velmi chtěného remaku party multiplayerovky Crash Bash. Takže i tam mohou směřovat následující kroky. Uvidíme.