Letní prezentace odstartuje v pátek večer Summer Game Fest, jehož producent mírní očekávání. Ta jsou vysoká také od fanoušků zeleného tábora, kteří v neděli na Xbox Games Showcase očekávají přehlídku velkých a zajímavých titulů na nadcházející roky.

Vedle her jako Avowed, Indiana Jones and the Great Circle, Microsoft Flight Simulator 2024 a Shattered Space expanze pro Starfield se očekává představení návratu Perfect Dark, střílečky DOOM: The Dark Ages a Gears 6. Připomenout by se mělo také očekávané Fable a konečně bychom mohli vidět dlouho vyvíjené State of Decay 3. V úvahu připadají také nějaké novinky od Bethesdy a Activisionu Blizzard.

Třešničkou na představení bude údajně upoutávka na Xbox Portable. Spekulace o handheldu Xboxu nabraly na síle a zmiňují ho i dobře informovaní uživatelé Redditu. Dává smysl, aby se Microsoft pokusil ukrojit z toho velkého koláče, kterému vládne Nintendo Switch a Steam Deck, sousto pro sebe a nabídl hráčům další možnost, jak si užít zajímavé hry, které nabízí knihovna předplatného Game Pass.

Druhým překvapením má být tajemná hra od Microsoftu, která během přenosu vyjde. S informací přišel insider, který dříve odhalil datum vydání Hellblade 2 a příchod Lords of the Fallen do Game Passu. Insider eXtas1s neupřesnil o co půjde. V úvahu přichází kooperativní titul Towerborne od studia Stoic. Ačkoli nejde přímo o first-party projekt Microsoftu.

Osobně bych se nedivil, kdyby si Microsoft těch překvapení připravil více a nezaměřil se pouze na hry, co už dříve potvrdil.

Xbox Games Showcase se bude vysílat v rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu s českými titulky na oficiálních kanálech Xboxu, Bethesdy a Activisionu. My si samozřejmě tuhle akci také nenecháme ujít a nabídneme vám náš stream s českým komentářem, stejně tak novinky na webu. Po show bude následovat speciální Direct zaměřený výhradně na Call of Duty: Black Ops 6.