V době, kdy sílí informace o dalším propouštění v herní divizi Microsoftu, se dozvídáme ne moc pozitivní zprávy o chystaném návratu Perfect Dark.

Špionážní akci připravují ve studiu The Initiative, které bylo založeno v roce 2018 v Santa Monice. Pod vedením Darrella Gallaghera (sedm let šéfoval Crystal Dynamics, v době restartu série Tomb Raider) má velké ambice. Vše ale nejde podle plánu.

Hra má být ve velmi surovém stavu, a to navzdory skutečnosti, že projekt byl oznámen v roce 2020, hlásí čerstvě novinář Jeff Grubb z Giant Bombcast.

Od oznámení se objevilo několik komplikací, odchodů ze studia a ukončení spolupráce s externí firmou Certain Affinity. Kvůli tomu měla být hra před rokem ve velmi rané fázi vývoje a vydání se tehdy odhadovalo nejdříve za dva až tři roky. Dnes ale nemá být situace o nic lepší. Jak vidno, zatím nepomáhá ani připojení týmu z Crystal Dynamics, který přiložil ruku k dílu.

Ke zprávě Grubba se přidali další. Alex Donaldson z VG247 přirovnává vývoj Perfect Darku k usilovnému tlačení balvanu do strmého kopce. Prý má pár šílených historek o vývoji této hry, které z úcty k týmu nesdílel, ale pomalu mu dochází trpělivost. Videoherní historik Liam Robertson zase slyšel, že je to jeden velký zmatek.

Co o Perfect Dark víme? Vizí je vytvořit špionážní střílečku, která všechny ohromí špičkovou vizuální stránkou, hratelností a příběhem.

Trailer z roku 2020