Očekávání hráčů jsou před nadcházejícími prezentacemi obrovská. Někdo si přeje vidět druhý trailer na Grand Theft Auto 6, další se těší na oznámení nové Mafie a představení dalších novinek ze stáje PlayStationu a jiní by rádi nové značky.

Očekávání se před pátečním Summer Game Festem, který odstartuje letní prezentace, krotí producent Geoff Keighley. Ten zmínil několik her, které určitě neuvidíme, a přidal jiné, které budou určitě součástí dvouhodinové show.

Začneme tím, co na akci určitě bude. Keighley potvrdil nové trailery pro středověký akční RPG titul Kingdom Come: Deliverance 2 od pražského studia Warhorse, Batman: Arkham VR, Supermarket Simulator, Monster Hunter Wilds, Metaphor: Refantazio, Dragon Ball Sparking! ZERO nebo Palworld. Očekávat máme také novinku od Blumhouse Games a nový trailer na animovaný seriál Among Us.

„Během show uvidíte, že jsme se opravdu snažili naplánovat nečekané věci od menších týmů a nezávislých studií, vedle velkých hitů a značek, které se během show také objeví,“ tvrdí Keighley s tím, že má připraveno několik nových her. Ovšem z velké části se Summer Game Fest soustředí na novinky o již dříve představených titulech. Větší překvapení jsou vyhrazena pro prosincové The Game Awards. Z toho důvodu se nemáme těšit na žádnou přehlídku toho, co vyjde v letech 2026, 2027 a dále.

Keighley odmítl novinky týkající se Grand Theft Auto VI, Kingdom Hearts 4, The Wolf Among Us 2, Metal Gear Solid Delta: Snake Eater, Beyond Good and Evil 2, Judas, Five Nights At Freddy's a dle všeho budou zklamáni také ti, co čekají na Hollow Knight: Silksong. I když v tomhle případě se Keighley na streamu pousmál a prohlásil, že dle něj to bude ještě nějakou dobu trvat.

Nebudou ani žádná hudební vystoupení a žádné závěrečné překvapení nebo nějaký dárek. Na akci nebude přítomen ani Josef Fares. To ale neznamená, že bychom nemohli vidět novinku od autora It Takes Two a A Way Out. Bude ale lepší nemít velká očekávání.

Summer Game Fest se koná v pátek 7. 6. 2024 od 23:00 našeho času. Na divoké spekulace je nadále času dost.

HARMONOGRAM HLAVNÍCH LETNÍCH PREZENTACÍ:

  • Summer Game Fest – 7. 6. od 23:00
  • Devolver Direct - 8. 6. od 02:00
  • Future Game Show - 8. 6. od 21:00
  • Xbox Games Showcase - 9. 6. od 19:00
  • Call of Duty: Black Ops 6 Direct - po Xbox Games Showcase
  • PC Gaming Show - 9. 6. od 22:00
  • Ubisoft Forward - 10. 6. od 21:00
  • V červnu se očekává také Nintendo Direct
  • THQ Nordic Showcase - 2. 8. od 21:00