Něco z toho už jsme mohli vidět v jiných videích, ale není na škodu si připomenout a podívat se v jednom videu na to, co dokáže kuše v rukou Amicie v akční adventuře A Plague Tale: Requiem, která klade důraz na nenápadný pohyb a tichou eliminaci nepřátel.

Kuše je nový přírůstek do arzenálu zbraní hlavní hrdinky. Využije ji k útoku na nepřátele z dálky, zatímco bude s malým bratrem utíkat jako o život. Proti odolnějším protivníkům se kuše hodí také pro střední vzdálenost. Kuši můžeme nabít také provazovými šípy pro strhnutí zasažených objektů, stejně tak zápalnými šípy, které zapalují protivníky.

Rozhodně ale nečekejte, že budete střílet jako o život. Šípů nikdy nebudete mít dost. Jde tedy o mocný nástroj, ale musíme s ním zacházet s rozumem a vše si pořádně promyslet.

Jak víme z dřívějška, Amicia a Hugo budou ve hře čelit většímu nebezpečí, když se vydávají na cestu za odhalením původu „zla“, které sužuje malého chlapce. I díky tomu, co se stalo v jedničce, tak bude Amicia zocelenější v boji a dokáže efektivně bojovat pomocí škály nástrojů a kradmých i bojových schopností.

A Plague Tale Requiem vyjde 18. 10. tohoto roku na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S a Nintendo Switch (přes cloud). Ve stejný den bude dostupná v předplatném Game Pass. Potěší přítomnost českých titulků.