Pohodlně se usaďte a vychutnejte si naši pravidelnou rubriku Stručně. Každý všední den vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Po Grand Theft Auto V si můžete do příštího čtvrtka na Epic Games Store bezplatně na svůj účet přidat skvělou strategii Civilization 6 – poté vám zůstane napořád. Potvrzuje se tak dřívější únik, který dále zmiňoval Borderlands: The Handsome Collection (od 28. května) a ARK Survival Evolved (od 3. června).

- Na PlayStation Store je pro příznivce virtuální reality dostupná demoverze akce Marvel’s Iron Man VR. Demo obsahuje interaktivní StarkJet cinematické scény obsazené Tonym, tréninkovou misi "Malibu" a mise “Out of Blue” Stark Jet, “Flight Challenge” a “Advanced Combat Challenge”. Plná verze hry vyjde 3. 7. V prodeji bude i výhodné balení PlayStation Marvel’s Iron Man Move Controller. To obsahuje dva PlayStation Move ovladače a fyzickou kopii hry Marvel’s Iron za cenu 2 790 Kč.

- V Xbox Game Pass budou nové hry. Dnes se objeví Alan Wake a Cities: Skylines. 26. 5. se přidá Minecraft Dungeons (v ten den hra vychází). Všechny tyto hry budou pro Xbox One a Windows 10, zatímco Plebby Quest: The Crusades je jen pro PC.

- EA podpoří vznik modifikací pro Command & Conquer Remastered Collection, uvolní zdrojový kód. Jen škoda, že se nepočítá s podporou LANu.

- F1 2020 se nám předvádí v Monaku. Dvouminutové video nás sveze po tomto ikonickém městském okruhu v podání Pierra Gaslyho z týmu AlphaTauri.

- Serious Sam 4 vyjde na konzole PlayStation 4 a Xbox One až v roce 2021. Je to z důvodu dočasné exkluzivity pro Google Stadia, uvedl představitel společnosti Devolver Digital pro Kotaku. Když to není Epic, tak je to Google... Očekáváme i vydání pro PS5 a Xbox Series X.

- Bojovka Bleeding Edge od Ninja Theory v poslední aktualizaci obdržela novou mapu a řadu skinů pro stávající hrdiny. Krom toho se vývojáři zaměřili i na celkové zlepšení hry a opravu chyb, aby podpořili týmový zážitek.

- Naughty Dog v boji proti spoilerům The Last of Us Part II využívá nové nástroje Twitteru. Ty se včera začaly na sociální síti testovat a umožňují, aby si účty vybraly, kdo může reagovat na daný tweet, a dokonce zabránit tomu, aby na něj někdo mohl reagovat. V možnostech je: Všichni, lidé, které sledujete, pouze lidé, které zmiňujete, nebo nikdo.

- Patch čeká také Warcraft 3: Reforged. Hlavním cílem Blizzardu je zlepšit komunikaci mezi hráči a přidat dlouho očekávané funkce. Také dojde k odstranění nepříjemných chyb, včetně častého odpojení ze hry. Tvůrci rovněž pracují na systému porovnání výsledků jednotlivých hráčů a hodlají vylepšit žebříčky, profily nebo klany. Datum vydání aktualizace neznáme.

- Gran Turismo Sport oslavuje 100. výročí značky Mazda vozem RX-Vision GT3 Concept. Od dnešního dne budou k dispozici také dvě speciální soutěže: Časovku RX-VISION GT3 CONCEPT a Soutěž o návrh vzhledu RX-VISION GT3 CONCEPT.

- Na Steamu máte možnost si po celý víkend bezplatně zahrát český zombie survival DayZ. Hra je také ve slevě nejen na Steamu, ale také Xbox Store a PlayStation Store.

- Tenhle víkend se vyplatí hrát GTA Online, v bonusech můžete získat až 1,7 milionu herních dolarů. Součástí jsou i obvyklé slevy, bonusy a XP bonusy.

- Sea of Thieves vyplouvá směr Steam. Pirátské dobrodružství, které je dostupné přes Windows Store a Xbox Store, dorazí na platformu od Valve přesně 3. 6. Microsoft slibuje cross-play a cross-save mezi Windows 10, Xbox One a Steam verzí hry. Pokud máte hru na Windows Store, tak Steam verzi bohužel nedostanete.

PŘEČTĚTE SI DALŠÍ ZAJÍMAVÉ ČLÁNKY: