V posledních měsících se internetem šířily zvěsti o problémech vývojářů System Shocku 3. Tým se měl údajně rozpadnou a hra neměla být už ani ve vývoji. Pomocnou ruku měl podat Tencent, což se také potvrdilo. Studio OtherSide Entertainment potvrdilo akvizici čínským gigantem, který převzal vývoj System Shocku 3 a rozhodne i o budoucnosti této kultovní značky. Tvůrci doufají, že Tencent pozvedne System Shocku do nových výšin.

Zaměstnanci OtherSide se stanou pomocným týmem a budou na System Shocku 3 spolupracovat. Samostatně pro ně bylo náročné realizovat tento projekt, jde přece jen o menší nezávislé studio.

O System Shocku 3 toho moc nevíme. Jisté je, že půjde o first-person střílečku a postupně odhalíme tajemství vesmírné lodi, kterou má pod kontrolou zlá umělá inteligence jménem SHODAN.

Nezapomeňte, že je v přípravě také remake prvního System Shocku. Do něho ale Tencent mluvit nebude, protože ten je v rukou firmy Nightdive.

Současně Tencent v Los Angeles buduje nový tým vývojářů pro vývoj AAA her, které zaujmou západní hráče. Čínská společnost vlastní Riot Games a má podíl například v Ubisoftu.