Pokud patříte mezi fanoušky Cities: Skylines 2, tak jste jistě s radostí postřehli, že vývojáři z Colossal Order vypustili do světa první opravnou aktualizaci. Společně s touto radostnou událostí studio oznámilo hned několik dodatků, které jistě potěší kreativní duše. Jedná se totiž o osm regionálních balíčků, které se inspirují stavbami po celé Zemi. A co je na tom nejlepší, budou zadarmo.

To, co je nejzajímavější, je fakt, že se na nich nepodíleli jenom vývojáři z výše zmíněného studia, ale k tvorbě si přizvali velmi známé tvůrce modifikací pro Cities: Skyline. Mezi nimi najdeme takové tváře jako jsou Titan, bsquiklehousen, Darf, RichardShi, MacWelshman, Badi_Dea, Feindbold, Gurny a mnoho dalších. S těmi se můžete seznámit ve videu, které najdete v úvodu článku.

Společnými silami vytvořili přes 2500 assetů, které se inspirují Japonskem, Velkou Británií, východním i západním pobřežím USA, Čínou, Francií, východní Evropou a Německem. Ty pravděpodobně budete moci využívat v různých kombinacích, přičemž ve městech si dokážete vybudovat různě tematické čtvrtě.

Obrovským kamenem úrazu celé hry byla při vydání optimalizace. Pár dní nazpátek se ale hra konečně dočkala prvního opravného patche. Ten zatím dorazil pouze pro verze na Steamu, ale snad se jich brzy dočkají i hráči na Microsoft Store. Od první opravy si vývojáři slibují konzistentnější výkon při vysokých rozlišeních. Zároveň obsahuje úpravy globálního osvětlení a hloubky ostrosti a vylepšení optimalizace.

Těm, kteří se potýkají s nízkými FPS, vývojáři doporučují, aby si snížili rozlišení obrazovky na 1080p, vypnuli depth of field a volumetrii, omezili globální osvětlení a zkrátka snížili nároky.

S nadcházejícími patchi Colossal Order očekává, že se situace s výchozím nastavením do značné míry zlepší, ale upozorňuje, že cílem výkonu je, aby hra běžela při stabilních minimálně 30 FPS, protože v budovatelském městě „není skutečným přínosem“ usilovat o vyšší frekvenci. O tom jsme se více rozepsali tady.

Jaký názor na Cities: Skylines 2 máme my, se můžete dozvědět v naší recenzi.