Akční adventura Ghost of Tsushima od amerického studia Sucker Punch jednoznačně patří mezi to nejlepší, co jste si mohli na svém PlayStationu 4 v letošním roce zahrát. Tohle tvrzení potvrzují i celosvětové recenze, které epický příběh proměny mladého samuraje Jina Sakaie v tichého zabijáka, vychvalují. Stejně tak hru ocenil i Lukáš, který si na samuraje zahrál v naší recenzi a doporučil ji na krásných 9/10.

“Ghost of Tsushima je skvělá open-worldovka po vzoru třetího Zaklínače okořeněná prvky převzatými i z jiných her. Teoreticky tak nedělá nic nového a nevídaného. To, co dělá, ale dělá opravdu skvěle, a hlavně to prezentuje v působivém kabátku feudálního Japonska.”

Není tak divu, že hra sklidila velký úspěch, a dokonce i v konkurenci jako bylo letošní pokračování hry DOOM nebo druhý díl post-apokalitického The Last of Us, se hra neztratila a našla si mnoho svých fanoušků. Jak se zdá, studio Sucker Punch nemá v úmyslu váhat a ihned se vrhá na další projekt, který jak se zdá bude úzce souviset s jejich minulou hrou

Na svých stránkách totiž zveřejnili nabídku práce pro spisovatele a také externího umělce. Při přijímacím řízení má být velikou výhodou znalost tradiční japonské kultury a také japonské historie. Tito noví zaměstnanci mají pak být zodpovědní za tvorbu obsahu pro nové projekty. Ve skutečnosti se však může jednat jen o pouhý dodatečný obsah pro originální Ghost of Tsushima. Titul však nedávno dostal obrovské rozšíření s názvem Legends, které přidalo obsah pro hru více hráčů a pravděpodobně se jedná o poslední velký obsahový přídavek. 

Přečtěte si také: Ghost of Tsushima si na PS5 zahrajete při 60 snímcích

Pokračování hry Ghost of Tsushima bychom určitě brali všemi deseti, protože feudální Japonsko a Mongolské invaze nám určitě mají ještě hodně co nabídnout. No, a do té doby si můžeme kdykoliv zopakovat dobrodružství na ostrově Cušima, jelikož na nové generaci konzole PlayStation nebude jen hra lépe vypadat, ale pojede také v 60 FPS